160418 Hej då Antigua

Vi har ju legat ett par dagar vid Green Island nu och bara gottat oss. Vattnet är obeskrivligt turkost och solen skiner nästan hela tiden trots att väderprognoserna talar om för oss att det egentligen spöregnar. Väderprognoserna var så övertygande så att vi till och med tog fram vårt kapell för att kunna stänga in oss när regnet kom. Men det har inte kommit alls… Dessutom är det mer eller mindre bleke. Mycket märkligt väder. Vi är ju vana vid att det blåser 6-8 m/s som minst och dessutom väldigt konstant. Detta har skapat lite bryderier inför vår tänkta överfart till Guadeloupe. Vi måste vara där senast onsdag förmiddag eftersom Lottas plan går på eftermiddagen. Men i och med den frånvarande vinden så har vi legat kvar där vi ligger. Jag och Lotta tog oss en jolletur och besökte stränderna på Green Island. Egentligen så tillhör dessa stränder en av resorterna på andra sidan viken men eftersom det inte var någon där så struntade vi i det. Det är gott att bara sitta i vattnet och vara. Men lugnet stördes fort av en gigantisk partykatamaran som körde direkt upp på stranden för att släppa av lite folk och inom 5 minuter så var både katamaranen och de ilandsläppta borta igen och lugnet lade sig igen. Jag förstår mig inte riktigt på dessa katamaraner som för motor spurtar runt i säkert 15 knop. Varför skulle man vilja åka ut på en sådan?? Tur att vi alla inte är lika 😉

Lotta på strandhugg på Green Island

Lotta på strandhugg på Green Island

Strandad partykatamaran

Strandad partykatamaran

Green Island

Green Island

Att hitta en ilandfluten boj gör ju inte att man litar på dem mer direkt....

Att hitta en ilandfluten boj gör ju inte att man litar på dem mer direkt….

Gottegris i strandbrynet

Gottegris i strandbrynet

Lotta i badet.

Lotta i badet.

Ut på söndagseftermiddagen så dök Sea Quark upp med Camilla och Nowak ombord. Det blev stora kramkalaset och sedan megagrill i Nannys sittbrunn. Som tilltugg hade Lotta gjort väldigt god guacamole av vår stora mango vi köpt. Ja detta skedde ju efter det att vi upptäckt att den stora mangon vi köpt i själva verket var en avacado…

Det är lite konstigt att “alla” är på väg hem nu. De flesta är enormt laddade för återseglingen över Atlanten och det är 11 båtar som “slagit sig ihop” och ska rapportera väder och position till varandra och hålla kontakten Det är ju en tuffare segling på tillbaka vägen än hitvägen så det pratas mycket bunkring och taktik. Samtidigt så upplever jag att de flesta  känner sig rätt lugna eftersom de trots allt redan har gjort en översegling och numera vet vad deras båtar och de själva går för. För vår del innebär det att vi säger väldigt mycket “hejdå” just nu… 🙁

Planen är nu att vi nu på måndagskvällen släpper vår boj och så sakteliga seglar mot Guadeloupe över natten. Först är vi dock bjudna på middag hos Sea Quark och det är ju en fantastisk lyx att få sätta sig till färdigt bord precis innan vi ska göra en liten översegling. Dock så verkar det som om väderprognoserna nu håller på att komma ikapp oss för hela himlen i öster är svart av regn och åskan mullrar i fjärran. Vi ger ju oss inte ut ikväll om det är så att det är åska, den saken är säker. I såfall så blir det en översegling tidigt, tidigt i morgon istället. Bäst att hålla sig på den säkra sidan!

Hej hopp så hörs vi när vi är på Guadeloupe 🙂

Bookmark the permalink.

2 Responses to 160418 Hej då Antigua

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *