160518 Nu hoppar vi vidare lite snabbt…

Efter att ha bunkrat både vatten och massa diesel i Le Marin på söndagen så gick vi ut till St Anne och lade oss. Bara för en natt. Vi fick en god middag på Searocco men gav oss tidigt eftersom det nu kröp lite i seglartarmen. Prognosen var ca 10 m/s rakt östligt vilket skulle ge oss en vindvinkel på ca 70 grader. Det kan inte bli bättre. I alla fall inte om väderprognosen stämmer. Och det gjorde den väl egentligen i stort men problemet var att vi fick en sjukt stark sidoström som satte in med 2,5 knop rätt i sidan och gjorde att vi var tvungna att hålla upp mot vinden för att inte tappa höjd i en rasande fart. Detta tillsammans med vass och grinig sjö gjorde det till en skitsegling… Inte alls den glass-segling vi hade förväntat oss. Ibland stoppade vågorna oss så vi knappt gjorde över en knop. Mummel… Searocco startade över en  timme efter oss och kom i hamn en timme före oss. Jättekul på en sträcka på strax över 20M. Men nu är Searocco en Wasa och vi en Rasmus och det är bara att bita ihop. Sista timmen släppte strömmen och Nanny betedde sin helt underbart och vi surfade in mot St Lucia i 6 knop! Det är gött när det stämmer 🙂 Inne i Rodney Bay låg Swede Dreams ankrade. Det blev ett kärt återseende och dessutom blev vi bjudna på en god linssoppa och fantastiskt nybakat bröd. Jag fick innan maten skjuts in av Affe och Chrille för inklarering. Magnus har kommit på att han kan skriva mig som befälhavare och han som ägare av Nanny. Detta gör att även jag kan klarera in. Inte helt säker på att jag tycker att detta är en bra idé för det är ju jättejobbigt att klarera in…. Det var varmt som i en kokugn inne i land och dessutom så hade vi helt missat att det var annandag pingst. Vilket innebar att det var söndag och övertidsersättning för inklarering. Men nu har de faktiskt ett system som heter Seaclear som gör att de har alla våra uppgifter lagrade i en databas och här var första stället det fungerade på. Så till min stora glädje behövde jag endast fylla i två personuppgiftspapper för imigrationsmyndigheten. Här hade de fixat det så bra att alla tre myndigheter bodde under samma tak och i angränsande rum. Men 30 XCD extra åkte vi på eftersom det var söndag. Det är ca 100 kr och i övrigt så fick vi betala ca 300 kr för att få lov att komma in i landet och segla på deras vatten. På tisdagsmorgonen kom Affe och Christer över och jag hade både bakat bröd och ställt till med baconfrukost. Det var ingen vanlig frukost – det var en födelsedagsfrukost! Lilla Alfred fyller nämligen år, denna norska nationaldag, och enligt honom själv så är han nu en man eftersom han är hela 25 år!!! Så nu kan man väl inte kalla honom för liten längre 🙂 Efter det så åkte vi in till byn och hittade ett ställe där de utan knussel fyllde våra svenska gasolflaskor i komposit. Så nu är Nanny full av allt tänkbart bränsle. Swede Dreams fixade en chokladkaka ut på eftermiddagen så det blev lite mer födelsedagsfirande. Jättegott!!!

Nu på onsdagsmorgonen är tanken att vi tar ett hopp ner till sydspetsen på St Lucia och ankrar upp där en natt. Torsdagsmorgonen blir upp och hoppa tidigt som bara den och så sträcker vi direkt ner till Bequia. Ön St  Vincent har vi bestämt oss för att hoppa helt och hållet denna omgång. Det har hänt alldeles för mycket tråkiga saker där i det senaste. Flera av våra vänner har varit på de södra delarna av St Vincent och det ska vara helt ok men vi vill bara inte just nu. Det kommer fler tillfällen.  Swede Dreams och Searocco kör samma plan som oss. Nere på Bequia tänker vi stanna en vecka eller så innan vi drar så sakteliga söderut mot Grenada. Vi tänker oss många fina snorkelstopp på vägen ner.

Hur går det då med kriget?? Jo, jag tror att jag har vunnit de första avgörande slagen. Det verkar som om giftet från kinabutiken gör sitt! Inte ett djur inne i båten så långt ögat kan nå på tre dagar. Däremot hittade vi ett rebelltillhåll i tamplådan. Denna tömdes omedelbart och tvättades, sprayades och fick en omgång gift i en låda. Jag tror att vi i alla fall har tagit livet av första generationen. Nu siktar vi in oss på den andra… Vi har inte vunnit – men jag är hoppfull 🙂

Vi hörs om ett par dagar på en annan ö i ett annat land!!

Bookmark the permalink.

One Response to 160518 Nu hoppar vi vidare lite snabbt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *