160619 Framme!

Vi hade underbara dagar på Carriacou. Både Magnus och jag fastnade för denna lilla sömniga vik och hit kommer vi återvända! Den saken är säker. Jag firade min födelsedag här och fick både fina presenter och vi var ute och åt riktigt god pizza. Födelsedagslunchen bestod av kladdig chokladkaka och bubbel. Den bästa sortens lunch enligt mig.  En av dagarna gjorde vi en haik upp på en av de högsta topparna. Det var både varmt och brant men väl värt turen. Liv och Lola hängde en dag på på tanterna inne på stranden och deras vattengympa. Jag hade suttit och tittat på dem ett par gånger innan jag bestämde mig att jag var tantig nog att vara med. Det var en rolig upplevelse och förutom nya seglarbekantskaper så fick jag lära mig något nytt. Denna formen av vattengympa kallas för “noodeling”. Det innebär att man har en lång plastkorv att flyta på och träna med. En av tanterna kunde inte ens simma och hade världens problem och några låg mest och plaskade runt i vattnet. Och det går ju inte…. så jag bestämde mig för att gå “all in”. Och hoppla! Det var riktigt jobbigt och roligt!

En tusenfoting med snygg bakgrund

En tusenfoting med snygg bakgrund

Carlos och Magnus på väg upp

Carlos och Magnus på väg upp

Lite fin utsikt

Lite fin utsikt

Plundring av ett överfullt tamarinträd. Lola gjorde god juice på frukterna :-)

Plundring av ett överfullt tamarinträd. Lola gjorde god juice på frukterna 🙂

Liv får presenter på sin födelsedag

Liv får presenter på sin födelsedag

Jag blev jätteglad för mitt fina smycke! Tack Swede Dreams!

Jag blev jätteglad för mitt fina smycke! Tack Swede Dreams!

Paco och Luna gör sig snabbt hemmastadda!

Paco och Luna gör sig snabbt hemmastadda!

Födelsedagsmiddag på Lazy Turtle

Födelsedagsmiddag på Lazy Turtle

Riktigt god pizza och riktigt trevligt sällskap

Riktigt god pizza och riktigt trevligt sällskap

Men någonstans började Grenada dra i oss och ropa efter oss så på torsdagen seglade vi på östsidan ner, i en go härlig vind de 35M till Grenadas sydspets. Både vi och Swede Dreams ankrade upp oss bredvid Searocco längst in i Prickly Bay. Här är tanken att vi ska ligga still en två-tre månader. Det kanske låter väldigt länge men vi behöver pusta ut lite och ligga still. Listan på saker som ska åtgärdas på Nanny är uppe i två A4-sidor nu. Det är mycket som har slitits rejält senaste året och behöver underhållas. Någon gång i augusti/september tänkte vi försöka få till ett lyft så att vi kan måla om magen på henne och polera henne ordentligt. Så på så sätt är vi nu alltså “framme”

Det finns flera vikar här och det är många seglare som “översomrar” här. Risken för orkaner är väldigt liten här och om det skulle varnas för en så kommer alla vikarna tömmas och alla transportera sig ner till det lite mer säkra Trinidad i en väldans fart. Som tur är så har de/vi väldigt bra koll på hur orkanlågtrycken bildas och vi räknar med att få en varning minste en vecka innan vi hamnar i riskzonen och det ger oss oceaner av tid att flytta på oss.

Prickly Bay är känt för att vara lite rulligt. Men vi har som vanligt letat oss längst in och vi tycker att vi ligger riktigt bra. Kl 07:30 varje morgon så sprakar VHF:en igång och det lokala cruisernätverket drar igång. Här informeras om väder, aktiviteter och  andra nyttigheter. Vi blev nästan stressade första dagen när vi hörde om alla utflykter och fester och arrangemang och.. och …och… Men vi lugnade ner oss och insåg att vi nog inte kommer att få långtråkigt denna sommaren. Det gäller nog snarare att planera så att underhållet på vår kära Nanny verkligen blir gjort! Vi har varit en första sväng runt och tittat och här finns både ett riktigt gott utbud av mat (dyrt såklart…) och annat så vi tror att vi kommer att trivas riktigt bra här. Det regnar dock rätt mycket i omgångar så jag måste få till ett ordentligt vindskydd för vår förlucka så att den kan vara öppen under skurarna. Det är inte mer än 30 grader varmt men luftfuktigheten är hög, vilket gör att det lätt blir RIKTIGT svettigt!

Så här är vi nu och listan har börjat betas av och efter ett besök hos slaktaren igår så blir det gogrillning ikväll.  Sköt om er alla och hoppas ni har riktigt gott sommarväder!

Bookmark the permalink.

2 Responses to 160619 Framme!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *