160814 I väntans tider…

Det här med att beställa saker här i Karibien går ju sådär bra, rent ut sagt… Det är nu tre veckor sedan vi beställde ett 6 meter långt rostfritt rör som skulle levereras efter en vecka. Eller hur…. Först så blev det ju lite mer än en vecka eftersom vi lagt beställningen en onsdag. Så då blev det ju till fredagen efter. Fredagen efter kom och gick och sedan blev det karneval. Och när det är karneval så står ALLT bom stopp still! Alltså, strax efter karnevalen kommer röret! Så bra! På onsdagen då? eller??  Onsdagen kom och gick och vår leverantör slutade svara på mail. När vi fick tag på honom på torsdagen när han gjorde ett jobb på Jono, våra Kanadensiska kompisars båt, så förklarade han att rören faktiskt skulle komma under fredagen. Jaaa! ropade vi. När möts vi i marinan för överlämnandet, frågade vi. – Nej, inte så… Alltså BÅTEN med rören kommer till Grenada i morgon.  – Driver du med mig???  – Jag känner kaptenen så jag kan säkert få loss röret snabbt. – Du menar att en hel båt ska lastas av och allt ska ta sig genom den nitiska tullen en fredag eftermiddag och sedan ska du kapa röret i förbeställda längder och detta kommer ske under fredagen? Frågade Magnus. – Nja… nä… Kanske inte. Men måndag! Då har ni era rör! Säkert! Vi tror nu inte så mycket  på detta och börjar faktiskt misströsta en del. Vi ska lyfta båten om en och en halv vecka… Då var det tänkt att både vindsnurran och dävertarna skulle sitta på. Men det får vi nog glömma… Även om Carlos jobbar dygnet runt så tror vi det blir svårt. Vi får göra så gott vi kan och JA, jag vet att vi är i Karibien och att allt går så mycket långsammare här. Men det får ju finnas gränser…..

Det är ju inte så att vi har långtråkigt. Vi har att göra och det händer ständig saker och ting. Det blir trängre och trängre i ankarviken för varje dag som går och detta gör ju att det händer lite saker. Bland annat fick vi vår ankarmarkeringsboj avkörd härom dagen och vi har fått en granne mellan oss och Swede Dreams. De ligger “intressant nära” Swede Dreams om man ska säga det på ett fint sätt!

Annars så har vi också träffat kompisar IRL som det väl så fint heter. För ett par år sedan så fick jag kontakt med Eva över nätet via den fina FB gruppen Women who Sails. De är från Sverige och köpte en båt i Florida som de nu seglat ner hit och när vi fick träffa Eva och Peter för första gången nu i tisdags så kändes det som att träffa ett par gamla goa vänner. Deras Atla är monsterstor på över 60 fot och det var en kul rundtur att få se den. Den är riktigt smal för att vara så stor och den är byggd för att leva och segla i. Inte för att ha charter med. Vilket gör att den har fokus på smarta lösningar och hårt väder istället för att försöka få in så många bäddar i båten som möjligt.

Peter i gohörnan på Nanny

Peter i gohörnan på Nanny

Eva på besök

Eva på besök

Vackra Atla!

Vackra Atla!

I går fyllde allas vår Lola år och hennes omtänksamme man hade fixat en så fin grillfest på stranden för henne och oss. Det var grillad mahimahi, kyckling och fläskfilé mm. Dessutom en massa goa drycker i en stor islåda. Jag hade bakat en chokladkladdkaka som också uppskattades. Tanken var att det skulle vara varm hallonsås till kakan men jag upptäckte att det var väldigt svårt att göra hallonsås när jag köpt jordgubbar…. Så det fick bli en jordgubbssås med vanilj och lime i stället. Fungerade det med.

Födelsedagsbarnet

Födelsedagsbarnet

På födelsedagskalas i Karibien så badar alla  :-)

På födelsedagskalas i Karibien så badar alla 🙂

Lola och Carlos

Lola och Carlos

Ingen födelsedag utan tårta!

Ingen födelsedag utan tårta!

Goa Carlos och Lola tar sig en födelsedagssvängom

Goa Carlos och Lola tar sig en födelsedagssvängom

Och så ska vi få besök! Jag är så glad att vi har dig, vår tokiga Lotta, som nu bokat biljett till Curaçao! Vi ses om mindre än två månader på ABC-öarna!!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *