160830 Sex dagar på torra land

På torsdagsmorgonen hade vi båten klar och redo för lyft kl 07:30. Vi hade tid för att lyfta kl 08 och satt därför i lugn och ro i sittbrunnen 07:45 när en gummijolle kom utfarandes med två killar i. De var från marinan och förklarade hur vi skulle ha fendrar och linor förberedda för att allt skulle gå så smidig som möjligt. Magnus och jag bara tittade på varandra! De kom alltså ut till oss EN KVART innan avtalad tid! Det är man inte van vid i Karibien! När vi närmade oss slipen så tog gummijollen hand om en aktertamp för att snabbt kunna överlämna den till en av de 6 (Ja SEX) killar som stod på betongpirarna och tog emot oss.  Det hela gick mycket enkelt och smidigt. Därefter hoppade två dykare i vattnet och såg till att Nanny hamnade perfekt i vaggan innan hon drogs upp. Vi var rätt glada för att vi sluppit det stora lyftmonstret till kran som vi först trodde vi skulle behöva tampas med. Nu drog de bara upp henne så fint och försiktigt och innan hon fick en ordentlig avsköljning med högtryck. Hon var faktiskt inte så farligt beväxt som vi befarat men vi hade ju ingen bottenfärg kvar i vattenlinjen överhuvudtaget!

På väg in vid slipen

På väg in vid slipen

Nanny i vagga

Nanny i vagga

Sedan placerade de ut en hel absurd mängd med stöttor och dessutom fyra betongblock som de spände fast henne i. Det gick inte fort men de var mycket, mycket försiktiga med båten hela tiden. Även nu var det åtta gubbar som jobbade och strax innan 10 var allt klart och vi hade både ström och vatten samt fått en ställning framkörda till oss. Därefter hämtade de Searocco och Ocean Maiden och placerade dem bredvid oss. Vi började jobba direkt och insåg väldigt snart hur hett det kan bli på en stor vindskyddad grusplan på dagarna. För att inte tala om hur varmt det är i båten på nätterna då man samtidigt har ett omöjligt krig mot alla monstermyggor. Mina ben anses av myggor som någon form av delikatess tror jag. Det kliar inte jättemycket av betten men betten blir fort vätskefyllda blåsor som spricker och det rinner vätska ur dem hela tiden. Det är mycket lätt att få infektioner i såren som är väldigt svårläkta. Första dagens höjdpunkt var dock kvällens dusch! Tänk att få kliva in i en dusch med fyra väggar och kunna duscha så länge och så mycket som man vill. Det var sex månader sedan sist och gissa om det var skönt! Dag två så slipade jag hela botten på Nanny med en exenterslip vilket ledde till att jag såg ut som en röd smurf…. Kanske gammelsmurfen då! Searocco var svarta och blå smurfar och Silke var en helblå smurf! När jag stod utanför duschen den kvällen och skulle dra av mig de svettiga och röda kläderna så slutade det hela med att jag helt enkelt klev rätt in i duschen med kläder och allt. Jag stod säkert där i 20 minuter och skrubbade både mig och kläderna och det rann en stril av röd färg runt fötterna på mig 🙂

Lilla Svartsmurfen

Lilla Svartsmurfen

Svartsmurfen

Stora Svartsmurfen

Den blå smurfen...

Den blå smurfen…

Vi har fått tvättat och polerat skrovet, slipat hela botten och dessutom höjt vattenlinjen ca 10 cm. Vi fick köpa ytterligare en burk med svindyr bottenfärg men det känns jättebra att ha fått på hela fem lager färg i vattenlinjen. Vår förhoppning är att vi nu ska slippa lyfta på två år! Sedan har vi haft en mängd av andra små projekt. Det är otroligt att man kan hitta på så många olika saker att göra när man har obegränsad tillgång till sötvatten!

Magnus polerar propellern

Magnus polerar propellern

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lunch i skuggan

Polering av rostfritt

Polering av rostfritt

Gul primer för att bottenfärgen ska sitta bra!

Gul primer för att bottenfärgen ska sitta bra!

Silke fixar

Silke fixar

Det har varit riktigt roligt att stå tre båtar bredvid varandra och vi har grillat nästan varje kväll. Det är en underlig känsla att sitta på land UNDER båten och umgås på kvällarna. En kväll blev vi utbjudna till våra underbara kompisar på Jono. Kristin hade fixat så massa god plockmat och dessutom bjöd hon på världens mumsigaste Margaritas! Att få ett stort glas med isgegga och sprit efter en riktigt hård dag och samtidigt sitta i sittbrunnen med kvällsbrisen i håret… Det kan inte bli bättre avkoppling.

Vi tog oss en tur till Hog Island och badade en kväll också – det var inte fel!

Liv o Silke slappar på Hog Island

Liv o Silke slappar på Hog Island

Affe, Dan och Christer tar en välförtjänt öl på Hog Island

Affe, Dan och Christer tar en välförtjänt öl på Hog Island

Sista kvällen grillade vi tillsammans med Jono och drack massa bubbel för att fira hur duktiga vi varit.

Viärklaragrillfest!

Viärklaragrillfest!

Gänget - trötta men glada

Gänget – trötta men glada

Totalt har vi varit på torra land i sex dagar och det var kanske en dag för länge men det har varit skönt att slippa att stressa. Vi har slitit som djur! För detta har vi fått betala ca 400USD och det tycker vi är mer än rimligt med tanke på att enbart bottenfärgen kostade 700USD…. Vi rekommenderar verkligen Clarkes Court Marina för trevligare och proffsigare ställe får man leta efter. När de kom och hämtade Nanny för sjösättning tre timmar innan avtalad tid var vi mer än klara och överlyckliga för att få komma i sjön igen.

I skrivandes stund sitter jag i sittbrunnen och Atlantbrisen blåser så härligt i håret samtidigt som Nanny gungar lite behagligt. Snacka om att man är tillbaka i sin rätta miljö. Både Nanny och jag!

Och just nu så ropade Atla på radion. De lämnar oss nu och går till Tobago för att sedan fortsätta söderut innan de vänder. Kanske kan vi få till en träff på San Blas innan de går genom kanalen i Panama!!! Tack för roligt sällskap och segla väl!!

Bookmark the permalink.

4 Responses to 160830 Sex dagar på torra land

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *