161005 En vecka i marina

Ja, som ni vet så kom ju orkanen Matthew lite för nära ABC-öarna. Egentligen så var vi aldrig riktigt oroliga för det går inte orkaner så här långt söderut. Eller det “ska” inte gå orkaner så långt söderut rättare sagt. Men för att vara ärligt så räcker det med en namngiven tropisk storm för att vi ska bli lagom nervösa. Så vi bet alltså i det ekonomiskt riktigt sura äpplet och gick in och la oss i en marina för första gången på sex månader.

I marinan låg redan S/Y Tina Princess och sällskap är ju alltid trevligt. Vi skulle bara stanna två nätter i marinan men väderprognosen var väldigt osäker för dag tre när svansen av Matthew kunde slå till här så vi stannade en hel vecka. Det var för länge kan jag säga för nu kryper det i oss. Största orsaken är mängden pyttesmå flygfän som invaderat. De trivs bäst i öron, ögon och näsa!!! Mycket, MYCKET enerverande. Men på den positiva sidan så kan jag säga att de i alla fall inte bits!

Vad gör man då i marina en vecka? Bland annat hade vi en heldag när vi fick åka runt ön med Tina Princess och deras hyrbil! Snacka om lyx! Vi fick se massa fint och fick bra tips på var vi ska ta alla våra gäster nu när de kommer om ett par veckor.

Willhemstad

Willhemstad

Willhemstad

Willhemstad

På "Piratnästet" tog vi oss en paus

På “Piratnästet” tog vi oss en paus

Vi hittade lite mysiga stränder

Vi hittade lite mysiga stränder

Eva, Magnus och Peter på fortet

Eva, Magnus och Peter på fortet

I övrigt så har vi pysslat. Och duschat!! Bland annat lagat framrutan som gick sönder under överseglingen hit och fästet till plottern. Men framförallt så har vi slösat färskvatten. Ni anar inte vad man kan hitta på när man har obegränsad tillgång till sötvatten. Jo, vi betalar per liter för vattnet – men det är tillgängligt! Så nu är alla sittbrunnskuddar genomtvättade. OCH alla heltäckningsmattor är uttagna och skrubbade med grönsåpa! Det behövdes!! Är det någon som vet om grönsåpa är en svensk produkt eller finns det i utlandet?? Grönsåpa görs väl av tallolja? och det finns inte särskilt många tallar här i Karibien… Men jag får väl titta i affären nästa gång. Affärerna är är förresten riktigt bra! Massor av utbud och inte jättedyrt.

Fönsterrutereperation

Fönsterrutereperation

Dävertar med hål

Dävertar med hål

Dävertar utan hål

Dävertar utan hål

Våra nya dävertar

Våra nya dävertar

Så idag ska vi lämna marinan och ge oss ut till Spanish Waters igen. Förhoppningsvis kan vi få samma bra plats som sist, där vi fick in internet och allt. Nu har vi en vecka på oss att förbereda oss inför Lottas besök! Som jag längtar efter henne!!

Bookmark the permalink.

4 Responses to 161005 En vecka i marina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *