170814  Hillsborough, ‘Silkes sweat box’, Miss Lucky och magsjuka – bland annat

Lugnet lade sig lite i viken efter det att regattan avslutades på måndagen. Framåt onsdagen så hade nästan hälften av båtarna försvunnit och de flesta har gått söderut för att vara med på karnevalen på Grenada. Vi hade ingen lust att flytta på oss så vi låg kvar. Dagarna är fyllda av småpyssel och småmys i värmen. I bland behöver någon hjälp, denna gången var det Silke. Sedan i januari har hon kämpat med att få bytt ut  gummilisterna i sina Lewmarluckor i en av hennes kabiner. Jag och hon gjorde även ett par försök uppe på Martinique men vi insåg efter ett tag att fyra händer inte räckte för att hålla den eländiga listen på plats och samtidigt kunna stänga fönstret. Vi hade svettats i ett antal timmar tillsammans inne i den lilla hytten – numera omdöpt till ‘Silkes sweat box’ – när Magnus två händer och muskler kallades in. Efter flertalet nya försök att få den slippriga lilla gummilisten att sitta fast i den lilla skåran i fönsterramen så kläckte Magnus lösningen.  Och det var att dra i listen så att den blir lite längre, håll den på plats och efter ett tag så drar den ihop sig och sitter kvar på plats! Så smart! Efter det att listen satt på plats kom problem nr 2. Nu skulle fönstret stängas från insidan och listen på så sätt “formas” på sin plats. Vi var tre personer som verkligen gav ALLT av styrka och efter många skrik och svettdroppar fick vi tillslut stängt fönstret. Det kostade Magnus en sträckt rumpmuskel (skratta inte)med det fick det vara värt. Två dagar senare kunde vi öppna fönstret, ta bort listen, fästa den med silikon och sedan stänga fönstret igen. Denna gång klarade faktiskt Silke och jag att stänga fönstren själva och belönade oss med lite iskallt vitt vin i badet efteråt. Det är ju en underbar känsla när man lyckas med något som känts så hopplöst. Och för Silke som har bråkat med listerna sedan i januari var det extra gott!

Vi hade en lugn och mycket grillkväll i Nanny med Silke och Les i början av veckan men så mycket mer har vi inte hittat på.

Angie är ute på sakletar tur. Många tappar fina saker överbord

På torsdagen så tog vi en tur in till Hillsborough, vilket är huvudstaden här på Carriacou. Den är ju inte stor men resan med minibus var som vanligt en upplevelse. Men vi upplever tempot här som lite mindre stressat på vägarna än på Grenada. Inne i storstans shoppade vi på oss grönsaker och annat som är lite svårt att få tag på i Tyrrell Bay. Utbudet är inte stort och det är dyrt så det gäller att välja vad man köper. Det är svårt att förstå att frukt och grönt ska vara så dyrt här! Efter en enklare lunch så åkte vi tillbaka till lugnet igen. Hettan inne i stan var helt bedövande så det var underbart att få glida ner i det svalkande vattnet bakom båten. Det brukar bli ett par dopp per dag och framförallt på eftermiddagen så ligger man i lite längre. Då blir det ofta konferens tillsammans med Les och Silke då vi i lugn och ro löser livets problem eller diskuterar mat. Faktum är att det är mest mat i olika varianter som diskuteras 🙂

Huvudgatan inne i stora staden

Även här klart och härligt vatten

Silke hittade en fin melon på torget. Ser ni tandborsten??

Jag har under veckan slagits med att försöka lappa vårt stackpack ännu en gång. Nu är det så utslitet att det känns som papper. Man får vara försiktig när man syr annars drar man upp nya revor och då gärna i den nya sömmen som just kommit på plats för att hålla en lapp som ska dölja och hålla ihop en annan reva.  Det är mer ett lapptäcke än ett stackpack numera men vi hoppas på att det håller ihop för den tiden vi har kvar här i värmen! Lite syarbeten till Silke har blivit gjort också. Magnus har gett sig i kast med att försöka rädda våra tre gasflaskor i stål. De hade så mycket rost på dem att det inte gick att se att de en gång varit blå! Men efter det att Magnus nu skrapat av dem så ska han även behandla dem och måla dem. Förvånansvärt mycket blå färg kom faktiskt fram efter det att han skrapat dem men om de får sig en omgång skyddande färg så håller de lätt i ett par år till. Vi har ju också en 11 kg kompositflaska och den klarar väldigt mycket bättre i denna miljön.

En av gasolflaskorna före tillfixning

På lördagskvällen så samlades alla – ja, jag tror verkligen att det var mer eller mindre alla cruisers hos miss Lucky som har öppet ett par gånger i veckan. Det är ett enkelt litet hak och på lördagarna så är det grillkväll. För 45 kr får man grillad kyckling eller kamben med potatisklyftor och coleslaw. Hur mumsigt och trevligt som helst.

Princess grillar för fullt

Magnus och Les väntar på mat

Observera taggtråden…

Och så har vi det här med magsjukan…. Jag har nog fått i mig något jag inte borde under den senare delen av veckan för i någon gång i fredags så slutade min mage fungera som den skulle. Jag tänker inte gå in på det hela här i detalj men jag mådde inte bra på lördagen och natten till söndagen var hemsk.  Under söndagen var jag helt utslagen. Man blir ju helt borta när något sätter sig på magen. Skitjobbigt helt enkelt (hm…). Men jag har tagit det lugnt och fått i mig mycket vätskeersättning så nu går det åt rätt håll och i dag måndag så mår jag fantastiskt mycket bättre! Samma sak med Magnus rumpa och han fick till en liten löptur tidigt i morse 🙂

Så har ytterligare en vecka förflutit och vi fattar inte var tiden tar vägen!!

 

Bookmark the permalink.

One Response to 170814  Hillsborough, ‘Silkes sweat box’, Miss Lucky och magsjuka – bland annat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *