170926 Vilket gensvar! Ni är alla helt fantastiska på att hjälpa Dominica! <3

Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att vi skulle få in så mycket pengar genom att lämna ut ett Swishnr. I skrivandes stund har vi fått in strax över 25 000 kr! Ni alla är helt otroliga och ni ska veta att pengarna kommer göra nytta!

Idag kom Roxy Rio, en stålketch in i här i Prickly Bay. Ombord finns våra vänner kaptenen Mikey och Silke. Dessutom ytterligare en man vid namn Mathia som ska följa med och hjälpa till. Efter att ha matat dem med en stadig lunch så lastades allt vi hade samlat ihop ombord på deras båt och sedan stävade de norrut. Bidragen har bestått av allt från mediciner och kläder till fia med knuff spel och konserver av alla de slag.

Här kommer hjältarna för lunch på Nanny innan de seglar norrut.

Liv och Mathia lastar förnödenheter

Hejdåkram mellan Liv, Silke och Mikey

Roxy Rio med besättningen på däck. Från vänster Mathia, Kaptenen Mikey och Silke

 

På Carriacou kommer de möta upp med Gus och hans stora stålketch. Väl framme på Martinique, förmodligen på torsdag kväll,  kommer de insamlade pengarna användas till att handla det som behövs mest och det kan vara allt från mjölkpulver och konserver till korrigerad plåt och yxor. Som jag sa i förra inlägget så är förstörelsen helt total på många ställen och först nu börjar det komma bilder och nyheter från byarna lite längre bort från huvudstaden Rosseau och det är inga upplyftande nyheter. Men det går åtminstone att få fram vad det är de behöver mest – och det är det som våra vänner kommer handla och lasta på sina två båtar.

Mitt i allt detta så har det krupit fram ett antal rötägg från någon håla och dessa har rånat båtar, långt ute till havs som varit fulla av nödhjälp. Det går inte annat än gråta åt sådant! Men myndigheter från flera länder har skickat militärfartyg med förnödenheter och dessa patrullerar nu vattnen. Igår kom det fram en kolonn med segelbåtar som hade stämt träff med eskortfartyg långt ute till havs och allt gick lugnt till. Så hjälpen kommer fram!

Den stora bogserbåten The Flying Buzzard lämnade Grenada i går kväll och den var fylld till bristningsgränsen med nödhjälp. Massor av cruisers har jobbat stenhårt tillsammans med lokalbefolkningen här för att fylla båten. Det är helt fantastiskt att se! Och insamlingarna fortsätter i form av välgörenhets konserter, lotterier och allt möjligt.

Jag ska göra mitt bästa att hålla er alla uppdaterade med vad som händer. Så länge de är kvar på Martinique så kommer vi kunna kommunicera med dem. Sedan får vi ser hur det blir. Men de har lovat att ta massor av foton och försöka hålla kontakten. De räknar med att hela turen ska ta två veckor ungefär. För tanken är inte bara att lämna över alla bidrag, utan även att de själva ska hjälpa till.

Är det fler av er som vill hjälpa tills så går det fram tills slutet av veckan fortfarande att Swisha pengar till syster Tina (Kristina Randvik) 0046 733 398 002.

Hon i sin tur sätter in dem på ett konto som de uppe i Martinique kan handla nödhjälp för.

I övrigt så har vi det alldeles oförskämt bra här på Grenada och vi har varit fantastiska tillställningar som när Thomas ställde till med fest och grillade en hel gris på stranden i lördags. Men det känns inte så viktigt att rapportera om så det får vänta lite.

Tack åter igen alla – ta hand om er!

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *