//WL2K 180719 Dag 4 mot Island

Position kl12:00 (13:00 UTC) 63 02,088N 030 12,677W
645 distans mellan Prins Christians Sund, Gronland till Reykjavik, Island Avverkat: 409 M
Kvar: 236 M

Vi firade att vi kommit halvvags med att titta pa film i sittbrunnen. Nils har ju inte sett nagon av Lasse Abergs filmer sa efter att ha sett Sallskapsresan for ett par veckor sedan sa tittade vi nu pa tvaan, Snowroller. Konstigt nog tycker vi att hans filmer haller fortfarande och det gar ju inte att INTE dra pa munnen at de gamla skamten. Dimman lag tat och vadret var allmant gratt sa det var inga problem med att ha filmvisning mitt pa dagen.
Det senaste dyngets enda handelse var egentligen att gasolen tog slut. Vi hade pratat om det innan men jag var bombsaker pa att den amerikanska gasolflaska vi bytte i Halifax skulle racka till Island. FEL!!! Sa det var bara for mig och Nils att klattra upp pa dack och montera bort dingen som sjalvklart ligger och blockerar ankarboxen d vi har va gasolflaskor. Magnus bytte sedan regulator och kopplade pa var andra flaska. Men vattnet ar ganska lugnt och det hela gick som pa rals. Sa nu kan vi servera varm mat i Nanny igen.
Vi narmar oss Reykavik med stormsteg och det ar verkligen med blandade kanslor. Dels for att Nils ska kliva av har men ocksa for att Island verkligen kanns som om vi ar nastan hemma!
Island ligger ju inom avstand som gar att segla till pa en vanlig sommarsemester och det pirrar lite i magen av tanken pa att fa komma hem nu!
Det har med att Nils ska kliva av kanns ocksa konstigt. Vi har verkligen vant oss att ha en tredje person till hands, men vi har ju vetat om det hela tiden sa det ar bara att acceptera. Men han kommer verkligen bli saknad! Dessutom sa ska vi ju faktiskt inom Os, strax soder om Bergen pa vagen hem och halsa pa hela tjocka slakten en kort stund innan vi fortsatter. Fast vi far ta mer om det senare.
Forst ska vi besoka Island, Faroarna och Shetland innan det blir tal om Os. Allt hanger som vanligt pa vadret!
Och pa tal om vader. Det ser ut som om vi far en frisk seglats under fredag/lordag in mot Reykavik.

Kram till er alla
/Liv, Magnus och Nils
www.nanny166.se
PS ? detta postas ocksa pa Facebook men det gar via hemsidan sa jag kan inte tagga Nils och Magnus. Dessutom kan vi inte se eller svara pkommentarer.
Satellittelefonen pa om ni vill skicka gratis SMS till oss p+881632588062 via hemsidan https://messaging.iridium.com

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *