//WL2K 180717 Dag 1 o 2 mot Island

Position kl12:00 (14:00 UTC) 61 17,587N 038,33,662W
645 distans mellan Prins Christians Sund, Gronland till Reykjavik, Island Avverkat: 149 M
Kvar: 496 M

Ja, ni! Det blev ett kort stopp pa Gronland. Men vilket stopp! Under de tre dygn vi var dar upplevde vi sa otroligt mycket maktiga vyer att det helt enkelt inte gar att beskriva med ord. Darfor kommer det ett special inlagg om gronland nar vi kommer fram till Island och jag kan skicka med bilder. For bilder har vi tagit. Men vad kan man annat gora nar Nanny glider fram i stralande solsken och knallbla himmel. Samtidig sa ar bakrunden de mest imponerande bergsmassiv vi nagonsin sett. Fjordarna ar langa och maktiga och glaciarerna gar anda ner till det turkosbla vattnet och runt oss guppar de mest otroliga isskapelser. Men som sagt, mer om detta senare for vi ar redan pa vag till Island. Det vaderfonster som oppnade sig pa mandagen kunde vi inte bortse ifran. Sa nu seglar vi igen!

Mandagen blev ratt trakig med lite mer motvind an vad som var sagt men utpa kvallen sa gav sig vinden och de tva knops motstrommen lugnade ner sig lite. Tat dimma som bara den och allmant gratt. MEN vi hade ett litet snabbbesok av spackhuggare! Ytterligare en magisk upplevelse om an lite kort.
Vi kor samma vaktpass denna gangen och pa mitt morgonpass kunde vi antligen stanga av motorn. Vi seglar just nu med vinden in 100 grader fran SO och forhoppningsvis kan vi segla i ett dygn till innan stiltjen kommer. Vi gor goda 5,5 till 7 knop och solen skiner. Det kan inte bli battre!

Kram till er alla
/Liv, Magnus och Nils
www.nanny166.se
PS ? detta postas ocksa pa Facebook men det gar via hemsidan sa jag kan inte tagga Nils och Magnus. Dessutom kan vi inte se eller svara pkommentarer.
Satellittelefonen pa om ni vill skicka gratis SMS till oss p+881632588062 via hemsidan https://messaging.iridium.com

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *