Fukt i diskbänken

Efter en skön sovmorgon och lång frukost började vi diskutera väderprognosen. Enligt de flesta vädergudar så ska det om 7 dagar blåsa 15 m/s, snöa och dessutom vara minusgrader. Det går inte att att lyfta och spola av botten under de förutsättningarna. Att sedan montera vindroder, tvätta, vaxa, polera mm i en hel vecka med skitväder – det går inte helt enkelt. Så vi har bestämt oss att vänta med att lyfta båten till första veckan in juni. Då har de flesta andra sjösatt. Det kommer vara varmt, så vi kan jobba hela dagarna och kanske slippa ligga på land så många dagar. Hoppas vi på i alla fall…. Solen sken denna söndag men med byar uppåt 15 m/s så stack vi inte näsan utanför kapellet. Istället gjorde vi en flytt av spisen. Den har suttit för nära väggen och när det gungat så har den slagit i väggen och sabbat hela tanken med kardanupphängning – men nu är det fixat. Magnus pysslade lite med watermakerns kopplingar och jag städade lite. Helt plötsligt så såg jag att panelen bakom spisen buktade ut! Det hade jag inte sett innan eftersom spisen suttit närmare väggen. Jag insåg att det runnit in vatten, förmodligen från när vi diskat och fått panelen att svälla. Helt plötsligt stod jag med en hel T-list i handen och det som gömde sig bakom gjorde mig inte gladare. Mer fukt… Snabbt gick jag vidare till diskhon och pillade lite på T-listen runt den. Helvete också! Runt diskhon var det ännu värre. 5 minuter senare var all T-list borta och jag stod och skrapade bort fuktiga smulor av faner…. BLÄÄÄÄ. Men efter lite tankeverksamhet satte jag en värmefläkt i vasken med en handduk över som stöddes på kranarna och ett par termosar. Och en timme senare så såg det faktiskt inte så farligt ut. Det torkade upp väldigt fort och nu får det torka för sig själv i en vecka sedan så kommer jag att trycka i silikon istället för T-lister. Men det är ju ytterligare ett jobb vi inte räknat med – tänk att det aldrig tar slut!!!!

Fuktskadad diskbänk…

IMG_0731 IMG_0733

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *