Påklädning

Strålande sol och svinkallt. Men det var ganska stilla så vi passade på att klä på gumman med segel igen. Genuan fick bli den gamla – för den nya har vi inte kunnat tvätta ännu – ett klart väderrelaterat problem!! När vi krånglade på stackpacket så inser jag att jag har glömt att impregnera det. Suck – men det får bli en senare fråga. Kalla och frusna tog vi oss ner i den varma och goa ruffen. En seglarbekant som ägt en Monsun och långseglat med den tittade inom på eftermiddagen. Han nickade igenkännande när vi började prata om vårt mast/däck problem. Vi fick en utförlig beskrivning på den renovering han hade gjort på sin båt. “Fuskbygge” är inte ett ord man ofta hör i samband med en Hallberg Rassy men i detta fallet är det nog tyvärr så. Det stora problemet är ju att maststöttan inte står rakt under masten. Och det är nog bara att inse – vi kan inte bara fixa däcket, vi måste byta hela riggen om vi ska ge oss ut på en långsegling. (Mummel, mummel, mummel) Farfar tittade inom på kvällen och Magnus och han fixade med lite navigationsprogram på hans dator. En lugn och skön fredagskväll och som vanligt somnade jag gott i soffan 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *