Svart slabb…

Is som krasar mot skrovet är en mycket märklig upplevelse. Det låter faktiskt som plast som bryts sönder innan det går över till att bli en kraftig dunk – precis som om draggen har släppt och man hugger mot berget. Och nu hade vi is runt hela båten igen så detta var det som fick oss upp och hoppa otrevligt tidigt denna lördagsmorgon. Magnus gav sig ikast med att byta olja på motorn. Det tog sin lilla stund för han fick lägga ganska mycket tid på att övertala pumpen att fungera. Men efter ett par övertalningsförsök och ett hot om pensionering så bestämde den sig för att gå igång. Tyvärr landade en del av oljan i motorrummet så stora saneringen fick dras igång. Undertiden som Magnus slabbade med detta så gav jag mig i kast med den fuktskadade diskbänken som nu hade stått och torkat i en vecka. Det var ett slabbigt jobb om något. Svart silikon är det jobbigaste som finns att jobba med – men efter mycket petande och diskmedel så blev det faktiskt rätt bra. Så nu har vi en tät diskbänk igen. Magnus var på däck och inspekterade isläget när farfar tittade till sin båt. Vi är faktiskt rätt oroliga över att vi inte ska komma ut ur hamnen nästa helg när vi ska bege oss till Gullholmen. Vi har ca 3 meter is framför oss innan vi är ute i rännan som Silvana håller öppen. Fast farfar tog sin snipa och lekte isbrytare framför oss samtidigt som Magnus knuffade bort de stora isflaken. Så även om det nu ska vara minusgrader i en vecka så lär vi i alla fall inte den isen stoppa oss. Och den mängden som kommer under denna veckan lär inte stoppa oss när vi gasar på med vår isbrytare 🙂 När vi körde hemåt kändes det som om det var söndag… Att lämna båten en lördag är inte vår normala rutin men denna kväll var vi bjudna på fest. Våra kära vänner på Adventure ska ge sig iväg i slutet av månaden (om vädret tillåter…..) på ett sex månader långt äventyr och nu hade de bjudit in till “avseglingsfest”. Vansinnigt trevligt som vanligt och vi kommer att sakna dem otroligt mycket. Men vi ser framemot att få följa dem på deras resa – vad gjorde man innan Internet? När vi åkte hem på kvällen så hade det snöat 5 centimeter! Vad är detta – vi vill ha vår! Nu! Nu! Nu Nu!!!!! Men vi har ändå bestämt oss för att säsongen börjar på fredag! Oavsett väder 🙂

Reparerad diskbänk – Måste erkänna att jag blev riktigt nöjd (och förbannat smutsig….)

130316_4269 130316_4270 130316_4272

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *