Årets första tur

I strålande sol och svinkyla tillbringade vi förmiddagen med att göra Nanny redo för årets första tur. Framåt lunchtid så kände vi oss så färdiga och Magnus släppte tamparna medan jag stod kvar på kajen. För första gången fick Nanny bryta lite is. Jag tog färjan över till Hjuvik där jag lämnade bilen och två minuter senare kom Magnus och hämtade upp mig. Så bar det av norrut. Tyvärr visade det sig att Zlatan, vår autopilot, inte ville fungera och dessutom så var det inget tryck i vår bogpropeller över huvud taget. Mummel mummel. Men glädjen över att vara ute på sjön slog allt denna dag. Och vi fick en fin segling upp till Sälö knapp. Därefter hade vi vinden rätt i näsan och fick snällt tuffa för motor. Den nya kapellet fungerar fint. Men vi är inte helt nöjda, bland annat så är fönstren på sidan väldigt små och vi har svårt att förstå varför. Vi gick innanför Marstrand och kunde dra ut focken på väg ut mot Åstol. Då var det faktiskt snö i luften och vi hade is på rutorna till doghouset. Vinden blåste rätt in i hamnen men det fanns bara is längst in och vi fick en fin bredsida i gästhamnen. Tyvärr fanns det ingen el på bryggorna så våra batterier fick verkligen bevisa vad de kunde. Och vi hade det så varmt och gott i ruffen med hjälp utav värmaren så Magnus klagade till och med på det 🙂 När fotbollen drog igång på kvällen så sov jag som vanligt sött i min soffhörna. All frisk luft gör att man sover gott 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *