Nya solceller

Patrik och Ia drog iväg för att få sin autopilot fixad och Ripasso bytte sida på bryggan eftersom vinden nu vänt igen. Vi satte igång med stora arbetsdagen….Trots att mina planer var att göra minst möjligt denna dag så blev det en hel del gjort. Magnus lade hela dagen på att byta solceller och regulator. Vi har nu en storlek större. Innan hade vi 2x42W på taket. Nu har vi 2x90W istället – fast de är lite större, men inte mycket. Jag har rätt länge haft planer på att sätta skjutdörrar i den öppna hyllan över U-soffan. Nu slog jag slag i saken och satte fast de U formade aluminiumlister jag införskaffat för ändamålet. Men jag har ju inte byggt några träluckor ännu, så jag gjorde ett gäng i kartong i stället. Jag blev löjligt nöjd. Tänk vad lite kartong kan göra!! Sedan fick jag efter mycket om och men även upp den extra trälisten i taket. I denna trälisten och den befintliga satte jag tamp i öglor. Allt detta blir en sjökortshållare, ytterligare en grej jag blev nöjd med. Och Magnus kunde inte sluta titta på batteriövervakaren för att se hur mycket el de nya solcellerna tryckte på – även han mycket nöjd! De gamla solcellerna ska i ett senare skede sitta på den bakre pushpiten när vi väl har fått ordning på den. Vi åt middag nere i den mysiga kajutan denna kväll för det var ruggigt och blåsigt. Roger och Anso kom över på en kopp kaffe och satt och mös en liten stund

Sjökortsförvaring

 

Blivande skjutluckor av kartong med U-list

 

Nya solceller 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *