Underbar söndag i solen

Vilken morgon! Svag vind från nordväst och stålande sol. Detta innebar att vi kund öppna kapellet och sitta i lä i gassande sol 🙂 Efter en välbehövlig frukost började vi dock fundera på om vi skulle bocka av ytterligare en sak på “att göra listan”. Jag förberedde trossar i vintras som ska sitta som avbärarlister runt Nannys skrov. Precis under teaklisten. Vi saknar ju den sk “konservöppnarlisten” som de flesta HR båtar har så detta är tänkt som ett litet komplement till att skydda skrov och teaklist. Men för att få dit den så krävdes ytterligare två hål i båten. När vi väl borrat det första hålet så insåg vi att vi måttat helt fel och vår ögelbult på 60 mm räckte inte på långa vägar. Magnus stack en sväng till Hjertmans (!) i Stenungsund och fick köpt 100 mm istället. Som sagt, Rasmusar är fortfarande överdimensionerade!. Jag passade på att diska och städa lite och när Magnus kom tillbaka fick han borra större hål och med vinschen spände vi upp trossarna och det blev riktigt, riktigt bra! Det enda är att den på styrbordssidan är lite för lång. Så den hänger litem, men det får bli ett senare jobb. För det måste göras i skruvstäd… Fast lite lustigt är det – för tamparna är EXAKT lika långa och ändå skilde det över 15 cm i längd när vi monterade. Nanny är inte symetrisk helt enkelt. Efter detta var det faktiskt dags att packa ihop oss och åka hem. Jo, jag glömde att nämna de tre “tokar” som kom paddlande på vindsurfingbrädor. De skulle till Stenungsund – inte så långt, det är ju bara två mil…. Eller hur! Tänk att stå så länge och paddla med en paddel. Jag som inte sticker ut näsan utanför kapellet utan min överlevnadsoverall!!!!. Det finns med andra ord de som är värre än vi 🙂 Nu är vi i alla fall mycket nöjda efter en mycket mysig helg med mycket trevligt sällskap OCH säsongen har bara börjat!!!

130407_4833 130407_4838 130407_4840 130407_4841 130407_4843 130407_4844

130407_4831

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *