Segling till Smögen

Det kröp i både Magnus och mig. Vi var ju inte ute med Nanny förra veckan och nu ville vi bara segla! Vi släppte tamparna vid 10 tiden och svängde bort till Mats o Bettan för att kolla deras planer. Därefter gick vi rakt västerut och rundade Slubbersholmen för att segla norrut. Det var ganska kraftig dimma men med både radar och AIS så kände vi oss trygga. Dessutom så fungerar nu Zlatan utan problem – ÄNTLIGEN!!. Mellan skurarna kämpade solen för att ta sig fram och kapellet åkte upp och ner ett antal gånger. Targabågen i sig fungerar alldeles utmärkt men vi har lite problem med blocken. Skotlinan kinkar och vi får nog göra ett omtänk här. Vi har tjuvtittat på hur Malö har gjort med sin båge och där finns ett par bra tankar att ta med sig. Inne i Smögen låg ett 20-tal båtar men fortfarande gott om plats och vi fick en fin bredsida lite längre ut. Ripasso ringde och berättade att de hade lite motorproblem och stannade i Grundsund. Dory hamnade i Skärhamn istället för Smögen – så kan det gå. Däremot gjorde Ester ett jätteskutt denna dag och seglade hela vägen från Eriksberg upp till Smögen – en liten nätt dagsetapp på 10 timmar. Vi satt i solen och bara njöt av folklivet på bryggan. Nu är Smögen som bäst – lagom med folk helt enkelt. När Ester gjorde entré i den spegelblanka hamnen tog både vi och hamnvärden emot. Hamnvärden ville bara informera att våra platser var bokade mellan lördag och söndag utav 30 st Norska 40 fots segelbåtar. Vi försäkrade honom att vi inte hade några som helst planer på att ligga kvar under de omständigheterna. Den levande betalautomaten, som han kallade sig, avkrävde oss humana på 150 kr per båt inklusive el och önskade oss trevlig kväll! Magnus trollade fram sin fantastiska stek till middag och vi fick som vanligt en mysig kväll med mycket båtprat.

Skotskenan fungerar nästan – vi behöver justera blocken lite.

 130509_5406

130509_5405

årets trädgård börjar ta form

130509_5408

Dimma vid Måseskär

130509_5411

Smögen bryggan ångar mellan skur och sol

130509_5417

Magnus trollar i köket 🙂

130509_5419

Ester på ingång

130509_5423

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *