Arbetsdag 1

Nu är sonen studentutsparkad så det står det härliga till!! Vi var uppe redan strax efter kl 07 och började packa bilen. Efter ett kort stopp på Odinsplansen där vi hämtade upp Jocke gjorde vi ytterligare ett stopp hos Riggarna där vi hämtade en spinnakerbom. Sedan bar det av ut mot Hönö. Men vi var inte ensamma om den tanken idag och det tog ett par färjor innan vi fick komma ut. Överst på vår digra lista stod vindrodret. Och det blev en del pyssel. Det är ju ingen liten konstruktion som ska upp och vi stötte genast på problem eftersom själva seglet till vindrodret ville slå i radarrandomen. Mummel och dubbelt gnäll. Nu har vi nog hittat en position som skulle kunna fungera. Men vi vet inte för vi får vänta tills vi får hit svetsaren på tisdag. Jag satte istället igång att laga plastskadan vid bogpropellen och Jocke satte igång med skraparbetet. Magnus gav sig i kast med propellern. Anna tittade förbi och tjatade en stund och dagen avslutades med att hela skrovet tvättades igenom. Jag har hade på ett par omgångar med citronsyra blandat med lite vatten och mycket av de gula partierna gick faktiskt bort. Att sommarvärmen grillat oss och vi fick ett ANTAL MMS med ursköna bilder från våra vänner som har sina båtar i mer blött element än vad vi har fick vi bortse från. Vi måste ge gumman lite kärlek inemellan och nu var det länge sedan. Det märks…. Men vilken skillnad det är att putsa båt när det är sommarvärme i juni istället för minusgrader i mars 🙂 Vi har ju haft ett “klonkljud” som vi trott kommit från rodret. Vilket tyvärr visade sig vara sant. Magnus och Jocke slet och drog i rodret och det visade sig att vi hade ett litet, litet glapp. Det finns skisser på nätet som visar och beskriver hur man ska byta en av gängtapparna som håller fast rodret men så stort är inte glappet så vi körde på en fullösning med snurra runt ett snöre som fungerar som en bricka. Vi får väl se om det är en hållbar lösning. Vi lär ju höra när det inte fungerar längre. Nu sitter vi här i sittbrunnen med var sitt glas vin och filosoferar över livet och njuter kvällen. Men det är något konstigt – hon rör sig inte som hon ska 🙂

Ett första test av vindrodret

130601_6708Slipning av snobblinje

130601_6716Färdigpolerad propeller .-)

130601_6728

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *