Gäsinlägg

Lite segt i bollen idag men jag fick mig en skön morgon med GP och en kopp te innan båten vaknade till liv. Efter en lång frukost packade Lotten och Uffe ihop sitt pick och pack och vinkade hejdå. Vi pysslade lite med både det ena och andra. Jag gick igenom vad vi hade i förrådsväg i båten och skrev kompletteringslistor. Regnet strilade ner och åskan mullrade för fullt när jag upptäckte att dragkedjan i kapellet läcker som ett såll. SUCK. Det är alltså dragkedjan som läcker och inte sömmarna som är vanligt när man har nya kapell. Jag filmade eländet och slängde iväg filmen till kapellmakarna och frågade om det skulle vara såhär. Mummel och gnäll. Men det är inte mycket att göra åt just nu – nu är det viktigare saker på gång 🙂 Om tre dagar är vi tillbaka i båten igen och då är det semester. ÄNTLIGEN.

GÄSTINLÄGG!!

Lotten har en egen blogg och jag fick hennes tillåtelse att sno texten från helgen och klippa in den här 🙂 Men värst vad jag ser bekymrad ut…

Livet ombord på Nanny

Här kommer några bilder från helgens liv på Nanny. Visst var det lite blåsigt, men vi hade hur mysigt och trevligt som helst, och det var faktiskt inte värre än att vi kunde ge oss ut på en liten dagstur i lördags. Mollösunds Gästhamn blev målet, där la vi till för att gå upp och njuta av god lunch och lite rosévin (inte kapten Magnus naturligtvis som ansvarade för att transportera hem oss igen till Björholmen). Tänk vad man kan anpassa sig till att bo på små ytor! Inte en sekund så funderar man över att utrymmet är tämligen begränsat på en segelbåt, utan man sitter där i sittbrunnen och njuter av miljön och sällskapet. “Välkomna till vårt vardagsrum” som Liv sa med ett skratt och syftade just på sittbrunnen där de alltså tillbringar större delen av sin tid ombord. Visst handlar det lite om att tråckla sig in på toan eller ner i kojen när det är dags att sova men man vänjer sig otroligt snabbt. Jag förstår dem att de älskar livet på sin Nanny – för man kan inte annat än njuta när man vaknar tidigt på morgonen och går upp och tittar ut. Igår morse vaknade jag vid 07.30 tiden, och hade något ont i ryggen och kände mig allmänt stel och stiff. Bestämde mig för att gå av båten och ta en liten promenad runt i hamnen. Helt tyst var det, bara en och annan person som jag stötte på. Ett liten tjej i Olles ålder som satt och fiskade krabbor i den tidiga timmen, någon som var ute och gick lite med sin hund osv. Alla är glada och trevliga och hälsar med ett stort leende. Undertecknad satte sig på en bänk i några minuter och bara njöt av stunden. Livskvalité på hög nivå! Jag har hört ryktas om att allt som man gör mer än 2 ggr kan komma att bli betraktat som en tradition. Därför ser vi det som att en årlig helg på Nanny tillsammans med herrskapet Bryngelsson har kommit att bli just det – en tradition. Och en väldigt trevlig sådan dessutom som är värd att hålla fast vid:)

Helt ok att komma ombord på Nanny en fredag och skåla i lite bubbel

lottenGrattis till Liv som dagen till ära fyllde år

vi treKapten Magnus på sin favvisplats

magnus

Liv och min man Min man fick många uppgifter ombord – bla hjälpa till när det var dags att lägga ut eller lägga till

untitledliv o uffe

 För dem som inte styr båten är bubbel är något av en hälsodryck

uffe bubbel

Skål igen:)

    liv bubbel

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *