Semester!!!

Äntligen! Semester, fast jag ska erkänna att det känns inte så. Det kändes som jag smet från jobbet när Carl kom till jobbet och hämtade mig och Magnus. Vi stannade i Kållekärr och handlade massor av god midsommarmat. Nu när vi har frys i båten så är vi ju lite friare i vår matplanering 🙂 Carl och Magnus fick gå två gånger med vagnen och sittbrunnen fylldes fort med alla kassar. Så fort jag fått in alla kylvaror i kallare miljö så kastade jag mig över min present 🙂 Goa Kajsa och jag hade en diskussion för ett par veckor sedan hur man får de förbenade grönsakerna att hålla sig fräscha lite längre. Att ha dem i kylskåpet är ju inget alternativ för där är redan fullt. Men Kajsa hade hittat några påsar på nätet som skulle förlänga livslängden på vitamintillskottet och när hon ändå handlade så handlade hon även till mig. Det är tygpåsar med ett form av nät i. Problemet är bara att de är så fina att jag inte har lust att lägga grönsaker och potatis i dem utan påsar – för då kan de ju bli smutsiga!!! Så nu har jag påsar i påsarna. Inte helt rätt antar jag men jag måste nog komma över den första mentala biten och smutsa ner påsarna. Bild på dessa skönheter kommer. Dessutom fick jag ett gäng andra bra ziplockpåsar och grönsakspåsar. Tack :-)!! Mitt i all packning så kom vår båtgranne. Han har samma typ av gummijolle som vi har, men en som är snäppet mindre. Och precis en sådan funderar vi på att byta till men först ville vi veta om den fick plats på däck, framför masten utan att vi behövde ta ur luften. Så vi fick låna den i ett par minuter och konstaterade snabbt att det är en Suzumar 225 vi ska ha. Carl tackade för sig och körde bilen hem igen. Hela kvällen gick åt till att packa in mat, handukar, kläder och annat smått och gott på sina respektive platser och det var ett par trötta Bryngelsson som landade i soffan framåt nio-tiden på kvällen. Tre minuter senare sov jag som en gris med vetskapen om att vi har fem och en halv veckas semester framför oss. YES!!

Mina fina grönsakspåsar 🙂

130619

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *