Öppna Varv

Vi var uppe vid 08:30 och efter en morgonkopp och morgondopp i solen så flyttade Kajsa över till Clas båt och de gick mot Gullholmen. Vi lämnade Happie alldeles själv medans vi tuffade in mot Ellös och Öppna Varv. Det låg redan ett gäng båtar på svaj utanför hamnen och vi valde att lägga oss ganska långt ut och släppa draggen. Vi käkade en rejäl frubrunch och njöt solen ett tag innan vi kände oss så säkra på att vi låg så fast att vi vågade lämna gumman. Grejen är att vi aldrig har lämnat Nanny för sig själv på svaj förut och eftersom det blåste rätt mycket mer än vad som var sagt så var det med en rätt obehaglig känsla i magen vi hoppade i Lottas “lillbus” och började ro mot hamnen. Men det är ju något som vi måste träna på så det var bara att bita ihop. Magnus svor lite tyst för sig själv över att han velat lägga sig så långt ut från hamnen och det var lite kämpigt att ro bråkig gummibåt med två damer i. Men vi fick lift utav manskapet på Medströms som kom ut ur hamnen och glatt tog oss på släp in i hamnen. Väl inne i hamnen så tog vi ett par varv och tittade på både det ena och andra. Magnus fick chock när har hörde att en större generator till vår motor skulle gå på 21 000 :- Huba haba…. Lotta fann sig inte riktigt heller när hon fick höra att en elvinsch till hennes båt skulle landa på 23 000:- -Då kan jag ju lika gärna kunna köpa mig mitt ankarspel, konstaterade hon. När vi var mätta på varvet tog vi gummijollen ut till Nanny igen och även denna gång fick vi lift men denna gång av Henrik som drog oss bakom i sådan fart att vi nästan fick klamra oss fast i jollen. Och Nanny låg kvar – såklart…. Vi vinkade av Henrik och gick tillbaka till Vrakviken där Happie låg och tog emot oss med öppna armar. Och vår plats var fortfarande ledig så det var bara att parkera och ta fram grillen. Ripasso kom och tog platsen bakom oss och vi fick som alltid och vanligt en härlig kväll.

130824_8636 130824_8642 130824_8652 130824_8672 130824_8675 130824_8678

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *