Cobb-grillens vara eller inte vara….

Denna veckan har jag legat i feber i fyra dagar och knappt lämnat min soffhörna. När fredagen kom och vi såg att väderprognosen var av den mer ruggiga typen så tog vi beslutet att stanna hemma i helgen. Hur konstig känsla som helst kan jag meddela… Stackars Nanny som ligger där alldeles ensam, men vi har ju goa vänner på bryggorna som säkert tar en sväng och klappar henne lite. Vi nåddes också av en tråkig nyhet i veckan och det är att all personal på marinan/hotellet är uppsagda pga arbetsbrist. Tråkigt – för nu har det ju äntligen börjat bli lite ordning på bygget. Hoppas det fixar sig snart, framförallt för de anställdas skull…

Men nu till rubriken… Via min kära syster så har vi helt plötsligt en Cobb-grill som står på golvet i storarummet… Och det är inte bara en grill utan det är med en massa lull lull som wokpanna, grillgaller mm mm också. Grillen är helt ny och är en lotterivinst och nu har vi fått erbjudande om att köpa hela klabbet för 1500:- Ett mycket bra pris, det är vi helt på det klara med. Men den stora frågan är om vi verkligen vill ha en Cobb-grill???? Att den har sina fördelar är ju helt klart. Bland annat så blir den inte varm på utsidan så man skulle faktiskt kunna grilla på båten om man vill. Men gör man det?? Kan man inte lika gärna använda grillpannan på spisen då? Och blir det grillat med en Cobb-grill eller blir det stekt? En viktig fråga för oss. Vi (läs Magnus) grillar väldigt mycket och ibland när vi ligger på svaj så pratar vi om att vi skulle haft en grill på båten… Men då har vi ju vår braiga grillpanna som vi använder flitigt. Samtidigt så har vi Adventures 6-månaders resa i bakhuvudet där vi förstod att tillfällena att grilla var få… Då skulle det kanske vara bra med en Cobb… eller ?? Och ersätter Cobb-grillen den vanliga grillen eller är det så att vi måste ha två grillar ombord?? Platsen ombord är ju inte direkt obegränsad, som bekant…Jag gjorde en snabb sökning på nätet och hittade både förespråkare och motståndare till Cobb-grillen men jag får inte till mig någon helhet…

Aaaaahhhh,  i-landsproblem utan dess like – men ni får gärna hjälpa oss om ni har erfarenheter av grillen i fråga….

Kram från soffhörnan

Bookmark the permalink.

2 Responses to Cobb-grillens vara eller inte vara….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *