Watermaker och frys

Vi kom ut till båten redan vid 11 tiden och satte genast igång med att montera ner vindrodret. Boris behövde komma ur vattnet och få torka lite. Till vår grinighet upptäckte vi att vi hade fått två muttrar som inte var rostfria av svetsaren i våras. Mummel, mummel och lika med merjobb 🙁 Det tog i bra i byarna och mätaren visade gladeligen upp till 20 när det bet till. Med andra ord var det inte en dag för att prova den nya storen. Jag spännde också upp lite fall mm som inte ville hålla sig helt tysta i vinden. Därefter var det riktigt skönt att komma ner i värmen. Magnus lade HELA eftermiddagen på att felsöka på vår TV. Och skam den som ger sig. Framåt efteriddagen hittade han faktiskt felet. Det var glapp i säkringen. Och helt plötsligt fick vi in alla tänkbara kanaler – nu hoppas vi verkligen att denna pucken är ur världen nu! Jag gav mig i kast med mitt frysprojekt och efter mycket mätande, skruvande och sågande så sitter nu fryshyllan på plats. Jag är mer än nöjd måste jag erkänna. Magnus konstaterade än en gång att det som jag gör på båten är sådant som syns – medans han jobbar i det dolda. Kabeldragningar är ju inget man skyltar med direkt 🙂 Nu ska det till en lucka under frysen och sedan en dörr med trägaller framför. Och så ska Magnus göra sin del – den osynliga eldragningen 😉

Vi nöjde oss med dessa jobb och tog oss en slapp lördagseftermiddag. Bland annat så kom syster och Ulla på en fika och såg till att vi fick lite paus i arbetet.

Söndagen vigde vi till Watermakern och vet ni vad! Nu är den installerad och klar. Gissa om det kliade i våra fingrar för att köra igång den…Men vi besinnade oss. Vi har en kall vinter framför oss och vi vill inte har mer vatten i pumpar och slangar än nödvändigt. Farmor och Farfar tittade också förbi en sväng och pratade bort en stund. Det är det som är så mysigt med Hönö – vi får alltid besök. Söndagen blev inte alls så blåsig och grinig som sagt utan vi kunde utan problem sitta i sittbrunnen under kapellet och käka brunch i lugn och ro – kunde lite gärna vara mitt i sommaren 🙂

2013-11-16 16.20.13 2013-11-16 16.21.23 2013-11-16 16.39.59 2013-11-16 16.40.48

Mer om frysprojektet finns här: Frys 2013

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *