Årets kortaste dag

Idag är den dagen på året som solen visar sig mist. Inte för att det är mycket sol utanför vårt fönster idag men det är i alla fall något man med lite fantansi kan kalla dagsljus. Kl 18:11 idag inträffar vintersolståndet och med detta så går vi in i den astronomiska vintern. Det låter inge kul i mina öron alls! Natten som kommer nu är årets längsta men om man väljer att fokusera på det positiva så är det ju ett faktum att det vänder nu. Vi går mot ljusare tider – och säg mig den som inte gillar det 🙂

Väderprognosen för de kommande dagarna är inte direkt lovande. Mycket regn och vind i flera dagar så det lär inte bli någon segling innan julafton i alla fall. Magnus ska åka ut och klappa gumman och se till att hon har det bra.

Jag ska idag börja på världens tråkprojekt – vi ska tömma vinden. Den är helt fullproppad av gamla “bra och ha” saker som ska sorteras. Om vi nu ska hyra ut huset i ett par år så kan vi ju inte ha en massa prylar liggandes överallt. Och om vi inte kan segla, så kan vi i alla fall  förbereda oss så att vi kan segla mer sedan. Men det är inget kul jobb direkt, fast det är bara att bita ihop och eftersom det är årets kortaste dag så kanske vi inte behöver hålla på så länge;-)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *