Gästflaggor

När vi köpte vindroder och watermaker av Ove och Rose-Marie fick vi med en hel del pilots som de hade haft stor nytta av. Dessa har vi tagit fram då och då för att få lite inspiration i vintermörkret. Ove slängde också till oss en påse med gästflaggor i förbifarten. Jag tänkte inte så mycket mer på det utan den hamnade i garderoben under trappan i källaren, alldeles bortglömd. Idag kom jag i min städ/släng/återvinn-iver fram till den garderoben. När tre säckar hamnat i högen “till tippen” och två lådor  i avdelningen “till Östhjälpen” högg jag med glädje in i flaggpåsen. Det var ett stort antal flaggor av varierande kvalitet i påsen. Helt fantastiska gästflaggor faktiskt. Det känns som varje flagga har sin historia. Vissa var så slitna att de bara hängde ihop i med ett par trådar. Tänk vad dessa flaggor fått vara med om. Andra var helt nya och har förmodligen spenderat långa och många timmar i påsen. Flertalet var hemsydda och tillverkade med stor noggrannhet och finess.

2014-01-09 18.08.19

Och förutom en svensk gästflagga (!) hittade jag roliga flaggor som te.x Sri Lanka. Lugn och fin… så långt har vi inte planerat ännu. England, mfl kommer ju förhoppningsvis till nytta redan till sommaren. Cap Verde, Bahamas, Antigua och flera av de andra kommer kanske till användning nästa år och framåt. Det är bara att drömma vidare och fundera på vilka flaggor vi kommer behöva komplettera med. Men tänk att man kan bli så glad utav en påse med tygbitar 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *