Vinterskrud

Nu ska det bli vinter säger de! Jag gillar som bekant inte vinter och framför allt inte snö och frusna vatten!!!. Men nu säger alla väderprognoser att det blir minusgrader i minst en vecka och dessutom en del snö och då har vi inget val – utan nu har vi satt gumman i vinterskrud. När vi kom ut i lördags så kände jag mig inte jättepigg utan jag pysslade och fixade bara lite. Bland annat gick jag igenom vårt torrförråd för att se att vi inte hade massa gamla saker som låg och levde sitt eget liv. Men det var inte så farligt och det som höll på att gå ut i datum tog vi hem. Jag gjorde lite listor på småsaker som vi måste komplettera med för att kunna slutföra resten av vårens projekt. Bland annat för att vi faktiskt nu ska kunna koppla in duschen i badrummet. Ett projekt jag segjobbat med i ett par år nu…. och nu har vi gjort ett litet omtag och kommit fram till den slutliga lösningen. Och den slutliga lösningen kommer att innebära ett steg tillbaka innan vi går i mål. Men jag får återkomma till det längre fram när alla delar är shoppade. Magnus lade hela lördagen på att få till det sista på instrumentpanelen och det blev verkligen bra!  Nu har den den nya loggen fått sin plats och den passar bra in. Söndagen gick mest till att förbereda för vinterhotet. Vi har bytt till vinterkapell och även dragit vår Ebeco-kabel runt alla genomföringar och pumpar samt tömt toaletten på vatten. Magnus fixade också lite med den nya AIS´en eller snarare med dess GPS puck. Det är tydligen så att vi måste använda den eftersom vår gamla inte är kompatibel. Summa summarum blir nog så att vi kommer att köra med dubbla puckar. För att slippa dra nya kablar och dessutom är det inte fel ur säkerhetsaspekten att ha dubbelt upp av vissa saker. Den nya pucken verkar inte ens behöva sitta över däck. Men vi får testa lite mer när vi är ute och rör på Nanny. Nu har vi bara testat genom att Magnus gått fram och tillbaka på däck med pucken i handen :-). Så nu hugar vi och hoppas på att de bara har hittat på detta med vinter. För idag sken solen så fint så man hoppas ju på vår istället för vinter!

Nanny i Vinterskrud – här kan det inte lägga sig någon snö på kapellet inte!!

2014-01-12 13.57.09

Min duktige man monterar instrument 2014-01-11 13.47.23Och visst blev det bra!!!
2014-01-11 16.50.00 2014-01-12 12.50.59

Vår blåa kabel som ser till att våra genomföringar inte fryser 🙂
111210_1756

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *