En halv påskhelg

Vi kom upp till Björholmen redan vid 10 tiden på söndagen och hamnen badade i sol. Efter att ha hejat på Tony och suttit ner en liten stund för att bara insupa stämningen och lugnet så började vi jobba. Förra helgen så plockade Magnus ju ur generatorn och tidigare i veckan så fixade han och broder Nils ihop den med den magiska lådan. Tydligen så heter den magiska lådan PDAR men jag misshörde när Nils pratade om den och tyckte att han sa Peder. Så nu har den magiska lådan fått namnet Peder 🙂 Magnus tillbringade HELA dagen med att återmontera generatorn och få Peder inkopplad på plats. Jag å min sida plockade ur all durkar och tofter ur sittbrunnen och gav dessa en rejäl omgång med Snappy Teak och därefter, när de gottat sig i solen, en omgång sealer. Fast detta innebar att levnadssituationen i båten blev lite besvärlig med stora hål överallt När Happie och Ester anlände satt vi i Happies sittbrunn och löste livets bekymmer i solen. Ja, inte Magnus då för han höll på att resonera med Peder. Helt plötsligt kom det ett jättejubel från Nannys håll och en lycklig Magnus stack upp näsan. Det visade sig att Peder levererade och generatorn producerade massor av ampere 🙂 Fast efter ett litet tag ville han inte vara med längre. På något vis blev han och Magnus oense och de beslutade att ta en liten paus från varandra. Det blåste rätt bra och kvällen kom snabbt så vi knödde alla ihop oss i Adventures stora sittbrunn.  På måndagen hade vinden ökat och låg runt stadiga 10 m/s men ut på dagen kom även värmen. Jag återmonterade alla durkarna och tofterna – riktigt skönt att få tillbaka sittbrunnen kan jag säga 🙂 Magnus tog ytterligare en dust med Peder och efter mycket om och men så blev de faktiskt kompisar och nu funkar allt som det ska. Gissa om jag är stolt över min käre man som aldrig ger upp!

Peder, generatorn,  under operationbild 1

bild 2bild 5Under montering. Det är många kablar, lampor och annat tekniskt i Peder….
2014-04-20 13.53.29

Nannys teak på soltork2014-04-20 14.41.28

Vi flyttade också på Nanny och nu ligger hon på sin egen plats. Eftersom det blåste lite grinigt och vi inte hade några fasta förtöjningar på plats så var Tony snäll och hänge på och gav oss ett par extra händer. Det känns tryggt med stolparna i aktern men det är klart man saknar bredsidan.Men nu ska hamnen bygga om bland platserna där längs bryggan och då vill vi ju inte vara i vägen.

Bak i akterruffen så har vi en liten garderob. Eller egentligen är den inte så liten, den är bara lite otillgänglig. Jag har haft ett par “hänggarderober” i den men det har aldrig blivit bra. Förra helgen mätte jag upp garderoben och nu hade jag med ett gäng kraftiga, stapelbara plastlådor med lock – och de passade precis. Jag hade köpt lite olika storlekar och kombinationer och gissa om jag blev förvånad när det visade sig att jag kunde få in hela 9 st stora rejäla lådor. Men jag hade bara köpt 6 st så det lär blir lite mer shopping ingan vi får full ordning på torpet – men det kommer sig.

2014-04-21 13.37.21

Nu är jag också färdig med durken till badrummet. Det har tagit ett par omgångar med silikonlister under för att få den att ligga stabilt och knarrfritt.

2014-04-21 13.51.33

För ett par veckor sedan så köpte jag tre st små solcellslampor som egentligen ska var i trappor. Men dessa har jag satt i sittbrunnen vid navigationsbordet. Och det har visat sig att de faktiskt är riktigt bra – de ger ett behaglig ljus när det mörknar på. Förmodligen får vi ta bort dessa när vi nattseglar så de inte stör nattseendet men fram tills dess gå ger de oss lite mysbelysning 🙂

2014-04-21 15.14.56

Ut på eftermiddagen satt vi bara i sittbrunnen och njöt med en kopp i handen. Och för en kort stund så kunde vi inte komma på ett enda “måste” jobb som vi var tvungna att göra innan semestern. Fast det har vi ju så klart, men vi har väl bara inte kommit på det ännu 🙂

2014-04-21 15.20.08

Bookmark the permalink.

2 Responses to En halv påskhelg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *