Kristiflygare

Helgen började lite snett.  Tågtrafiken är ju inte att lita på numera och min käre man fastnade helt enkelt i Falköping och fick ta buss till Ulricehamn – som tur var så hade Mats vägarna förbi och skjutsade honom till Lerum. Så efter att jag hade köat ut från stan till Lerum så köade vi sedan in till stan för att sedan köa förbi Kungälv för att därefter stå i en oliiiiidligt långsam kö till Tjörnbroarna. Men säg det onda som inte har något gott med sig. Efter nästan tre timmar i bil så möttes vi av ett Björholmen på sitt bästa humör och det var värt varenda minut i kö!

Ledig torsdag och strålande sol – det är grejor det. Magnus kände sig lite hängig och ville helst inte göra nåt denna dag och stannade hemma i båten medans jag hängde på hela gänget på långpromenad till Halsbäck. Över stock och sten som ett par bergsgetter på rad och tillslut hade vi rundat och stod på andra sidan viken. När vi fick nog av att klättra – så då älgade Tony med stora steg runt det sista i viken och hämtade gummibåten och agerade färga över viken! Service på hög nivå.  Kvällen blev vansinnigt vacker och självklart grillade vi hela gänget. Vi knödde som vanligt in oss i på scenen till dansbanan och vi blev ett gott gäng som tog ner solen tillsammans.

Goingarna Tony och Sofia 🙂2014-05-29 13.45.35

Tre damer som hittat lä hos Martina2014-05-29 16.43.47

Många personer inknödda på en scenOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fredagen kom och Magnus mådde bättre så vi släppte tamparna och gick HELA vägen till norr om Mollösund där vi hittade en fin fin vik att förtöja i. Magnus monterade tillbaka watermakern och efter lite motstånd så bestämde han sig faktiskt för att tugga igång – så nu kan vi göra eget vatten igen och slippa slåss med arga vattenslangar 😉 Jag fortsatte med projektet att få upp solcellerna som hänger på mantågen och jag förstår Magnus frustration över kabeldragning – det är rent ut sagt vidrigt!!  Men nu är de inkopplade och klara – OCH ger oss makalösa mängder ström. Mats o Bettan kom ut på eftermiddagen efter det att de rastat Dory med en sväng till Gullholmen och även denna dag så gladde Mikael och Martina oss med sällskap. Ut på kvällen anlände också Tony och Sofia, så än en gång låg vi ett glatt gäng inne i en vik med ett spindelnät av tampar åt alla håll och kanter. Men denna gång så var vi lite mer disciplinerade och låg i alla fall på rad!

Reparerad krångelmakare2014-05-29 10.59.22 HDR

När jag vaknade på lördagsmorgonen så var det av regnsmatter på taket… Va? Vad hände nu han jag fundera innan jag bestämde mig för att somna om igen. När vi närmade oss lunch landade Lotta längs ut i klungan. Med fem båtar på rad så var det SM i hinderlöpning för att ta sig mellan båtarna.  När man umgås i detta gänget så hinner man aldrig få tråkigt och Tony körde oss med gummibåten (igen) rätt över viken och vi gick på exkursion med Mollösund som mål trots lite grinig och molnigt väder. Fast det var ju inte så enkelt direkt. Om vi hade varit bergsgetter i torsdags så var vi klätterapor denna dag. Och det gick inte fort. Det var inte mer än tre kilometer in till Mollösund men det tog oss över en timme att snirkla oss genom klippor, sumpmarker och stup fram tills vi hittade en väg vid vinkraftverket som tog oss till mer civiliserade trakter.

I Mollösund belönade vi oss med en kyld dryck samtidigt som solen tog sig igenom de sista molnen och det blev sommar igen. Nu var bara frågan hur vi skulle ta oss tillbaka igen. Ingen av oss damer var så sugna på att klättra tillbaka så Mats och Tony pratade med två ungdomar med en liten ribbåt och frågade om det ville agera taxi till oss. Och de ville de 🙂 i två omgångar körde de oss alla runt hörnan och till våra båtar. Ja, inte Tony och Magnus då som körde en antilopsprångmars tillbaka. Dessa två unga herrar på 12 och 13 år,  som körde oss tillbaka, var så genuint trevliga och härliga att jag tror att hela gänget hade adopterat dem på störten om vi fått tillfälle. Härliga killar helt enkelt 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hej, vad det är skönt att slippa gå!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tack till våra utmärkta chaufförer!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hela gänget i Happie – Om man letar noggrant ser man Kaptenskan 🙂OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi gjorde det bästa av denna underbara eftermiddag och satt i Happies sittbrunn och bara njöt solen. Det var så att det tog emot att laga mat denna dag – men mat behöver man ju så ut på kvällen samlades hela gänget på klipporna och…… ja… grillade såklart! Efter maten trollade Tony fram en fantastisk äpple och rabarberkaka med vaniljsås. Superbt gott helt enkelt!  Livet är gott!

Mums med äpple-,och rabarberkaka2014-05-31 20.25.37 Grill på klipporna, bland violerna, viket det fanns massor av2014-05-31 20.51.32 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Man tar ett gäng människor och strör ut dem på en klippa….OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Söndagen kom och vädret var om möjligt ännu mer fantastiskt. Vår lista med saker att fixa bara växer just nu så det blev en pysseldag. Tony o Sofia samt Mikael o Martina lämnade redan vid 10 tiden men vi övriga låg kvar och pysslade lite. Lotta hade alldeles själv tagit ansvar för Nannys teak (utanför sittbrunnen) -Den ser f-rdj-vl-g ut konstaterade hon och efter ett tag så hade hon Boracoalat hela Nanny. Teaken behövde verkligen kärlek – och det fixade Lotta. Nanny tackar och bockar 😉 Vi pysslade med både det ena och andra på listan men framförallt var det storrengöring av akterruff som stod högst uppe på listan. Nästa vecka får vi nämligen storfrämmande och då är det ju bra om vårt sk garage ser mer ut som en akterruff än ett garage.Ut på eftermiddagen vinkade vi av Lotta och när Mats o Bettan släppt sina tampar så seglade vi så sakteliga hem på genuan. Hu – vad bra man kan ha det. Resten av eftermiddagen användes till att skrubba hela gumman skinande ren så nu är hon i tipp topp skick inför Lottens och Uffes besök nästa vecka. Lotten o Uffe har besökt oss en helg varje år ett par år nu. Historiskt sett så har detta varit väldigt blåsiga helger – håll nu tummarna att så inte blir fallet även detta år. Tyvärr så visar väderprognoserna på att den blåsiga trenden förmodligen håller i sig 🙁 Men det hinner ändra på sig 🙂

Lotta utför Nannyvård OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vårt solskydd passade bra 🙂2014-06-01 13.40.34

Ljust blev det också2014-06-01 13.41.02

Bookmark the permalink.

2 Responses to Kristiflygare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *