Skön födelsedag :-)

I torsdags anlände vårt Wi-Fi paket. Det kom direkt till dörren utan förvarning så det var tur att grannen var hemma och kunde kvittera ut det 🙂  Med en som vanligt välfylld bil så anlände vi i fredags till ett Björholmen i 15 m/s och det var med visst besvär vi fick ombord alltihop. Det skulle bli grillkväll med båtklubben men vi var så hungriga och med den vinden så beslutade vi att käka mat med en gång. Nu blev det trots allt en grillkväll och vinden lugnade ner sig så vi fick en jättetrevlig kväll som avslutades hos Roger och Ann-Sofie. På lördag förmiddag så fick vi sällskap av Lotta och vi gick heeela vägen ut till Smögholmarna. Där jobbade jag (och Lotta) hela dagen på att göra minst möjligt i lä. Jag hävdade bestämt att jag var totalt upptagen hela dagen med att bara sitta i solen och fylla år. Det var ett tungt uppdrag som jag måste säga att jag uppfyllde med bravur! Att vi dessutom hade kallt bubbel och jordgubbar till sällskap gjorde ju inte saken sämre. Magnus å sin sida gjorde en hel del nytta. Bland annat dök och ner och tittade till vår anod på propelleraxeln. Den var halvt genomfrätt för två veckor sedan men nu var den helt borta…. Det är inte bra. Vi ligger ju aldrig för el när vi inte är i båten men vi misstänker att det är någon på bryggan som “läcker ” rätt ordentligt. Men nu är den i alla fall bytt för i år och det är ju bättre att det gnager på offeranoden än på någon annan metall. En liten promenad och en tur i gummibåten fick vi dock med oss innan vi högg in i den grillade oxfilén med potatisgratäng. Det är ju såååå gott. Till efterrätt hade vi ljummen kladdkaka med Ben o Jerry glass. Hmmmmm. Det är inte fel att ha en frys i båten 🙂 Därefter dog vi alla tre döden i en gemensam paltkoma! Vi drog ner rullgardinen redan vid 23 tiden och gud vad skönt det är att sova. Bästa, sköna födelsedagen på länge – och tack alla för alla fina hälsningar! Söndagen kom och vi vaknade alla rätt tidigt och fick en skön morgon. Planen var ett morgondopp men det var lite för kallt i vinden. Fast det kröp lite i oss för vi börjar känna att det trots är lite pyssel kvar innan Nanny är semesterklar. Så vi gick tillbaka till Björholmen redan vid 12 tiden. Lotta åkte hem till sitt – nu ses vi inte på ett tag och när vi ses så blir det förmodligen i Holland, något vi ser fram emot 🙂

Eftermiddagen gick åt pyssel och Magnus fick ordning på Wi-Fi utrustningen. Den är inte monterad men konfigurerad och testad. Förmodligen blir det så att vi hissar upp den i ett fall denna säsongen. Nu är gummibåten nerpackad, det är fullt med vatten och det mesta är packat och klart. Nu återstår tre dagars arbete och intensiva studier av väderrapporterna. Vi vill ju som sagt helt kunna ta oss ett par rejäla sjömil till att börja med. Så håll nu tummarna att vi får vädret mer oss 🙂

Härlig grillkväll på Björholmen med hela stora gänget2014-06-13 21.43.42 2014-06-13 21.46.08 Fina Ann-Sofie kom med de mest underbara pioner som doftade härligt i båten hela helgen!               Vasen blev ett av de överblivna vattenfiltrena  som passade bra i en tom låda

2014-06-13 22.09.27 2014-06-13 22.24.23 HDR Födelsedagsbubbel – Min goe man hade köpt riktigt bubbel till oss 🙂OLYMPUS DIGITAL CAMERALotta har koll på lägetOLYMPUS DIGITAL CAMERA 140614_1701 Tyvärr var hela viken full av ölburkar som någon idiot inte orkat ta han om efter sig.OLYMPUS DIGITAL CAMERA Efterrätten smakade visst bra….OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 140614_1707 140614_1712

Bookmark the permalink.

One Response to Skön födelsedag :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *