Nu är vi på väg!

I ett underbart väder och ca 8 m/s packade vi Nanny med det sista.  30 minuter efter det vi satt foten på bryggan släppte vi tamparna och ytterligare ett par minuter efter detta så hissades segel. Vi har i detta nu en helt underbar segling och vi siktar på bojarna nere vid Styrsö. Då har vi avverkat de första sjömilen på vår långa semesterresa. Och en semesterresa är det – en som är lite längre som vanligt. Vi har lyckats få ihop åtta veckor och nu siktar vi på Kielkanalen i lugn och ro. Men nu är det nordliga vindar i ett par dagar så då får man ju försöka passa på. Det där med motvind kan vi ju vid detta laget, typ. Efter kanalen kan det bli Helgoland och ner genom Holland till Amsterdam. Kanske kan vi få in ett litet besök i Nijmegen också, men det tar vi som det kommer. Men Björn ska ju knata de 16 milen där i vanlig ordning och vi tänkte att han kanske ville ha lite support 🙂 Därefter lutar det åt att vi fortsätter ner till Belgien innan vi går över Engelska kanalen och då är tanken att landa i London. Sedan blir det en långtripp direkt över till Thyborön i Danmnark. Detta är ju på pappret alltså….. Sedan kan ju väder och vind samt en hel hög andra omständigheter spela in. Vi har bara seglat i fyra timmar denna semestern men vi har redan “lagat” två saker ombord. Gnisslet i roderstocken samt glapp i elen till kylskåpet. Med andra ord kan vad som helst hända. Det viktiga för oss denna semestern är att få testa lite av utrustningen vi har ombord och se hur de fungerar under en längre period. Det ska bli spännande detta 🙂

I mitt inlägg igår så berättade jag ju lite om min käre bror som är ute och seglar. Vill ni följa honom så får ni söka upp honom på Facebook. Han har en grupp som heter Nissen seiler 2014.

I morgon är det semester dag 1/60. Känna oändligt långt just nu. Tänk om man kunde ta denna känslan och stoppa den i en burk för att ha till mörka vintereftermiddagar.

Vi hörs snart igen

Bookmark the permalink.

2 Responses to Nu är vi på väg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *