Det blåser på Sejerö!

Midsommarafton blev en av de lugnaste i mannaminne. Det mest spännande som hände var att en gubbe som sålde kryddor för att  hemmakrydda snaps bjöd på lite olika smakprov vid sin lilla bod  nere vid hamnen. Det är Danmark det. Men trötta som vi var så sov vi gott redan vid 21…. Men å andra sidan var vi uppe och hoppade redan vid 8-tiden på midsommardagen – undrar när det skedde sist?? Eftersom det blåste 16 m/s i byarna kände vi inte för att ge oss ut på det bråkiga havet och vi har ju ingen brådska med att ta oss söderut. Jag drog på mig mina fina, spejsiga, nya promenadskor och vi gick en morgonpromenad bland kossor och böljande åkrar. Ja, vi höll oss såklart på vägen, lagom långt bort från allt vad otäcka terrängpartiklar heter! Om man jämför med min brors klättringar upp på höga klippor i nord Norge så bestod vår promenad av en höjdskillnad på mer moderata 10 m 🙂 Efter lite handling i affären på vägen hem stadde vi oss med en hederlig ägg och baconfrukost. Magnus fick utföra nåloperation på min häl där det bosatt sig en äcklig blåsa efter promenaden. Blä… inte vad jag räknat med. Jag har lovat mig massor av promenader denna semestern och några vattenfyllda blåsor ingår inte i min planering. När väderprognoserna studerats ytterligare ett par gånger så insåg vi att det inte blir någon avgång idag. Det ska bli lite mindre vind vid lunch i morgon – då smiter vi ner i Stora Bält och lär få en bra segling i landlä söderut. Så får vi se hur långt vi kommer. Magnus har fortsatt på temat “fixa saker som inte fungerar i en gammal båt”. Han har kalibrerat roderindikatorn som inte var helt sig lik efter styrningshaveriet i går. Och inte att förglömma orsaken till att jag sitter här och har kontakt med omvärlden. Vår Wifi booster gör sitt jobb efter lite handpåläggning och nu har alla grunkor ombord uppkoppling. Så oss går det ingen nöd på! Solen skiner och vi har det gott i Danmark.

Ser inte så blåsig ut på denna sidan av vågbrytaren……image

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *