En dag till i Cuxhafen

Klockan ringde 03:20 och vi samlades i Ada för att titta på väderprognosen en sista gång. Och det visade sig att en äcklig åskfront kom i vår väg så det var bara att krypa till kojs igen. Vi gick upp igen vid åtta och jag lokaliserade ett duschkort hos hamnvakten och Magnus gav sig ut på en löprunda. När han var så duktig så kunde ju jag inte vara sämre utan jag passade på att tvätta sittbrunnen och tanka vatten. När jag ändå var igång så skrapade jag lite skägg från gummans skrov. Det gick att stå på pontonbryggan och köra en borste längs med delar av vattenlinjen. Vi höjde ju vattenlinjen förra året när vi lyfte men det är bara att konstatera att vi kommer få höja den lite till. Jag tror att vi helt enkelt ska ta bort den blåa linjen och måla bottenfärg på den istället. Planen nu är en sväng på stan och få en god och stadig lunch för nu lättar vi med högvattnet kl 15 istället och om allt går som det ska så bör vi vara i Holland och Delfzilj  efter 24 timmar. Än så länge finns det inga åskväder i antågande i alla fall 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *