Holland!

Innan vi lämnade Cuxhafen tog jag, Magnus och Eva en lunchpromenad på staden och fick i oss lite mat. Andres sov och laddade inför nattens segling. Schnitzeln vi fick in var två jättehänder stor så när vi lämnade hamnen var vi väl förberedda i våra magar. Kl 14 släpptes tamparna och vi kom ut på ett platt Nordsjön. Vi hissade storen som stöd och gav oss av västerut. Vi hade inte varit ute mer än 30 minuter innan regnet kom över oss och vi som gick lite före fick se hur Ada fick en “nästanbroach” i en vindby över 18 m/s. Eftersom vi bara hade 8 m/s där vi var så revade vi snabbt storseglet.  Regnet gick över tämligen fort och vindarna var svaga och växlande mellan 4-6 m/s fast då mest emot så det blev ganska händelselös motorgång i 21 timmar fram till Delfzijl. En ort vi fortfarande inte fattar hur den uttalas. Klockan var 11 på söndagen när vi hittade två lediga platser bredvid varandra och på bryggan stod två mycket prydliga blåklädda officiella personer och började prata med oss. Först trodde jag att det var hamnvakterna men efter en liten stund så fattade jag att det var någon form av gränspoliser som ville prata med oss. Först ett besök hos Ada och sedan ett hos Nanny. Passkontroll och fylla i en massa uppgifter om båthamn och båtvikt. Jag tyckte dock att det var lite lustigt att de stod på kajen när vi kom och jag undrade hur det kunde komma sig.

– Vi såg att två svenska båtar var på väg in på radarn och när det fraktskeppet vi skulle besöka inte dök upp så tyckte vi att vi skulle kolla in er.

Det tog två sekunder innan jag fattade att de hade sett oss på AIS:en och inte radarn. Men det var inget jag kommenterade. Men det finns alltså nackdelar med sändande AIS. Men sålänge gränspolisen är så jättetrevliga som dessa två så tar vi gärna emot besök. Efter lite sömn tog vi oss en tur på stan. Även om det är söndag så brukar det vara lite liv i “Gamla stan” i alla städer. Speciellt om det är så att Holland ska spela fotboll mot Mexiko i VM. Men detta var den dödaste stadskärna jag någonsin gått igenom. Spöklikt dött. Men vi hittade en pub som ska visa fotbollen nu kl 18 så vi tar en sväng upp och ser om vi kan hitta något liv….

Bookmark the permalink.

3 Responses to Holland!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *