Semester från semestern :-)

Efter en härlig bastukväll på lördagen tuffade vi bort till Lyr på söndag eftermiddag. Vi lånade bryggan vid färjan och besökte Vedholmarna i deras paradis. De har byggt två hus bredvid varann ganska mitt på ön och det har blivit jättefint och mysigt. Det ena huset är tänkt som huvudbostad och hus nr två som kallas Ladan blir musikstudio, ungdomsbostad och gästhus mm. Härligt att se hur bra de trivs efter alla timmar som de lagt ner på att bygga och måla husen! Vi fick en lugn och mysig kväll om man bortser från förvirringen som uppstod när den lilla nyinskaffade kattungen lyckades trampa i Falu rödfärg blandat med terpentin samtidig som Jacob brände sig på ungsformen. Den lilla sötnosens vita tassarna kommer att vara röda långt efter det att Jacobs lilla brännmärke läkt 🙂
Natten blev lite skalpig då vinden tryckte upp oss mot den lilla bryggan och det regnade och blåste rätt bra på natten. Men morgonen mötte oss med stiltje och strålande sol. I alla fall var det stiltje där vi låg för när vi gick runt hörnan och ut mot Mollösund mötte vi en helt annan vindstyrka! Så vi fortsatte varvet runt Lyr och tog en boj i go lä! Just nu ser vi hur det regnar och hör hur det åskar inne över land. Det blåser mellan 4-5 m/s där vi är. 100 meter bort blåser det garanterat 3 gånger mer och det går massa vågor med stora vita gäss på. Det är bra med en skyddad ankarvik och nu ligger vi bara här och slappar, läser och filurar och har semester. Det känns som vi har semester från semestern för vi har inget behov av att göra en massa sjömil eller uppleva något stort denna sista vecka. Vi vill bara vara!! Och om vi skulle bli rastlösa så har vi en lååång “att göra” lista med både stora och små saker som ska fixas.

Vi har ju levererat ett par “fördomsprofiler” om de länder vi har besökt under semestern. Vissa har väckt lite åsikter men jag hoppas att alla tar detta lilla skämt för vad det är och inte tar så allvarligt på det för här kommer nästa!
Du vet att du är i Danmnark när:

 • Det endast spelas 80:tals musik på radion
 • Det räknas inte som grunt om det är fyra meter djupt mitt ute på havet
 • Tanten före dig i kön på glasskafeet köper två kalla pilsner för 22 DKK
 • Tanten anser att det är dyrt med 22 kr för två kalla pilsner
 • Det hänger alltid en ölöppnare i ett snöre någonstans utanför affären så att all törst kan släckas fort.
 • Ser du mer än fyra segelbåtar på en gång blir det lite stressigt
 • 95%av alla båtar är Tyska, i alla fall sålänge det är juni
 • Det sitter flaskborstar i toppen av alla sjömärken
 • När alla segelbåtar faktiskt seglar – även om det är kryss
 • Alla danska båtar förtöjer med blå tampar
 • Du möter 6 glada, finniga och fjuniga 16-åringar i affären kl 09 på måndagsmorgonen som fyller en hel kundvagn med cider och öl.
 • Du självklart kan köpa vin i blomsteraffären eller hos konsthandlaren
 • Festivalen inleds med Leo o Sussi samt avslutas med striptease och musiken slutar inte spela förrän kl 05 på morgonen
 • Det är konstant någon inhemsk knör sig om du råkar stå i kö någonstans
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *