Vaccinationer och pyssel

Fredagen började med att jag fick mig en vaccinationsgenomgång av Järnhälsan. I och med att vi ska vara borta så länge och besöka rätt udda ställen ville jag ha klart för mig vilka vaccinationer vi borde ta innan vi åker. Och det blev en rätt diger och framförallt dyr lista med sprutor som vi ska ta… Och om vi ska hinna ta alla så måste vi börja redan nu under hösten. Vill ni se hela listan så ligger den under “Segla Länge/Vaccinationer” Under veckan har jag haft lite systuga hemma. Jag har kapat toppen på en gammal fock med pistolhakar och gjort ett ankarsegel. Sedan sydde jag även en “hatt” till ankarspelet på fördäck, duschdraperierna till badrummet samt garderobväggar till akterruffen så jag var mer än spänd på att se om allt passade när vi väl kom upp till båten. Men det fick vänta för både jag och Magnus ville inte något annat än att släppa tamparna och få lite sjöluft. Jag tror vi lämnade kajen ca 5 sekunder efter det att vi stigit ombord men till och med det kändes länge. Och det var precis så skönt att komma ut som vi hade tänkt oss. Fast vi gick inte så långt…. vi gick runt hörnan och lade oss vid stenkajen på Kälkerön. Efter en liten stund fick vi också sällskap av Adventure och vi fick en mysig kväll med grill på stenblocken. Det känns som att sommaren bara försvann och direkt ersattes av full höst och nu gäller det att ta tillvara varje gnutta av Bohuslän som vi bara kan innan vintern slår klorna i oss. Morgonen var av det mer regniga slaget så vi bestämde oss för att gå tillbaka till Björholmen efter en stund. Men innan dess hade jag fått satt upp alla trycknapparna till dusch draperierna så nu kan vi faktiskt duscha på riktigt i badrummet. Vi tuffade långsamt tillbaka till Björholmen och eftersom Magnus fortfarande inte har blivit av med sin förkylning tog han sig en tupplur lite medans jag gav mig i kast med akterruffen och dess tygväggar. Vi förvarar cyklar, kutterstagssegel mm i babordskojen i akterruffen men på Nordsjön märkte vi att dessa saker inte låg still. Därför har jag sytt en tvådelad “vägg” av kraftigt tyg  som kan hålla sakerna på plats. Med ett par extra fästringar i taket så blev det riktigt bra! På kvällen slog vi oss i hop med Tony och Sofia igen och lagade mumsiga hamburgare till middag  som intogs i Adventure. Att regnet strilar ner på utsidan av kapellet gör absolut ingenting när man har det så bra! Kvällen avslutades hos Ia o Patrik  och som vanligt på Björholmen fick vi en vansinnigt trevlig kväll! Söndagen kom med mer regn och jag fick ett litet “städryck” som växte till ett stort projekt. För ett par år sedan störde vi oss väldigt på att trädribborna framme i förpiken knarrade när vi seglade. Det gjorde det svårt att sova under gång. Så jag tog helt enkelt lite silvertejp och tejpade ihop de tre nedersta ribborna, nedanför madrasserna, på båda sidorna. Det var ett misstag… Silvertejp har en förmåga att bli kladdig och otrevlig efter ett tag och jag har stört mig på detta ett bra tag så idag tog jag tag i saken och skruvade ner de tre tejpade ribborna. Ribborna får helt enkelt åka hem en sväng och prata lite med varmluftspistolen. Men när jag skruvat ner ribborna på ena sidan så insåg jag att det behövdes städas bakom ribborna. Så jag fick plocka ner större delen av ribborna och skrubba hela väggen med Vim. Dessutom så avslutade jag med att tvätta av med ättikavatten – för att förhindra eventuell mögeluppkomst. Så nu är i alla fall halva akterruffsväggarna tvättade.  Den en andra väggen får vänta tills en annan dag för vi hade ytterligare ett projekt idag och det var att byta kylarvätska på motorn. Magnus med sin förkylning kunde inte ligga med huvudet ner i motorrummet så idag hade vi lite ombytta roller i motorfixandet och Magnus fick assistera och instruera mig när jag stod på huvudet ner i motorrummet. Magnus sågade också till och fixade luckan till skafferiet som vi har i soffan. Nu har den fått gångjärn vilket gör att den är lättare att hålla reda på när det gungar! Och helt plötsligt så var denna helg slut och det var dags att åka hem – USCH vad helgerna går fort!! Vi han inte ens prova ankarseglet! – men det kommer fler helger 🙂

2014-08-29 18.00.41 Fredag och sol 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERANanny har fått skägg och behöver nog en rakning…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUnderbar kväll!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMagnus är i eldartagen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Mums!!


2014-08-30 12.41.23 Duschdraperierna är på plats!

2014-08-30 14.31.35Babordskojen i akterruffen

2014-08-30 14.50.57Första väggen på plats – den går att ta bort genom att lossa hakarna i taket

2014-08-30 14.49.35 HDR 2014-08-30 15.38.17

Andra väggen hängs upp i garderobsstången

2014-08-30 15.47.18

Andra väggen uppe med hänggarderoberna framför. Nöjd 🙂

Bookmark the permalink.

2 Responses to Vaccinationer och pyssel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *