Film fram till Amsterdam och finbesök

Nu farfar… nu kommer nästa film 😉 Men vi är inte riktigt framme i London ännu – det kommer i nästa filmsnutt!

Efter det att Ester slagit följe med oss och Ada i Enkhuizen slussade vi ut på den södra delen av den konstgjorda sjön Ijsselmeer. Sjön är tre meter djup – punkt! Det finns inga grund eller annat att se upp för förutom lite fiskenät då såklart. Vi fick en grått grinig och skvalpig segling fram till Amsterdam där vi efter en broöppning och ytterligare en sluss kom i till Amsterdam. Alla båtar rallykörde till Sixhaven och när Ester anlände dit så var det total kaos. Vi gjorde ett stopp in i en liten marina som heter Aeolos, och där kände vi oss hemma med en gång. Första kvällen blev vi kvar i båtarna och tog en musikkväll. Dag två blev det regnig sightseeing, av-vinkning av Lotta samt fotboll av det tråkigare slaget. Dag tre kom solen tillbaka och vi tog ytterligare en dag i Amsterdam innan Ada skulle vända åter medans Ester lämnade för att gå mot England.

Det var då det… i somras. Nu är det höst på riktigt och denna helgen i oktober har det fullkomligt öst ner. Men vi har haft solsken inomhus. Mathilda, vår dotter, har varit hemma i helgen och eftersom vi inte sett henne sedan vi åkte på semester i juni så var det ett helt underbart återseende med många många kramar, skratt och väldigt mycket god mat tillsammans med övrig släkt. När hon nu var hemma så passade vi också på att packa ner alla hennes saker som hon inte tagit med sig i flytten och köra dessa till morfar och förpassa upp allt på hans vind  för förvaring. Dessutom så hann vi nu på söndagen att tömma ur tvättstugan och bastun på tvättmaskin, garderober, duschkabin, tvättställ mm. Så nu är det klart för hantverkaren att komma och slipa golvet i morgon på morgonen. DET ska bli skönt att få den punkten struken på  “Att göra listan”. Veckan i övrigt har varit lite mer åt det hysteriska hållet. Vi lade ju ut huset till uthyrning via hemsidan och facebook och vi fick in en hel del intressanta intressenter på väldigt kort tid så hela denna veckan har vi visat upp huset både till höger och vänster. Bland annat har jag varit hemma på tre luncher för att göra visningar. Det innebär ju att huset måste var städat HELA tiden…. Och om man tittar i kalendern nu så är det inte många helger kvar innan det är nyår. Och det är då vi har tänkt att hyra ut huset – Hur gick det till? Var tog tiden vägen?

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *