En kapten köper gummibåt

I tisdags hade jag Livs bil, eftersom hon var i Stockholm, och åkte efter jobbet ner till SS Bilbehör, firman heter faktiskt så, i Sisjön för att lösa ut vår nya, på Båtmässan beställda gummibåt, en Suzumar DS 230. Den hade varit ett utställnings-ex i butiken, så den levererades utan kartong, men var packad i dess transportväska. Jag fick jakande svar från säljaren på min fråga om “alla tillbehör, som pump och så” var med, så jag gläntade bara på väskans flikar för att konstatera att båten var i det gamla utförandet, vilket var det som jag var ute efter. Den hade alltså “rätt” färg och jag fick också en glimt av toften, pumpen, reparationssatsen och manualen.

Väl hemma i köket hos vår inkvarteringsvärd, svägerska Tina, packade jag upp hela paketet fullständigt. Flera gånger. Resultatet av denna besiktning fick mig helt osökt att tänka på Evert Taubes ”Vem kan segla förutan vind?”. För den som kan resten av texten i visan, är nu huvudpoängen antagligen redan klar.

Jag provade att vända, lyfta och vrida på alla medföljande delar med samma nedslående utfall. Attiraljerna som används för framdrivning och styrning av en gummibåt utan aktersnurra saknades alltjämt.

Jag mailade till säljaren och förklarade denna försmädliga incident, varpå han svarade att de skulle skicka sagda attiraljer. En dag senare mailade han igen och frågade, på ett mycket respektfullt sätt, om framdrivningsredskapen verkligen inte var med i väskan, eftersom hans kollega som hade packat bedyrade att han hade lagt i dessa. Han undrade om jag hade packat ur allt ur väskan och om jag själv var helt säker.

För att inte bli beslagen med lögn packade jag återigen upp allt som hade levererats och kunde därefter frimodigt avrapportera att jag har ägt systermodellen Suzumar DS265 i 10 år och att jag nog borde kunna känna igen fabrikatets vitala delar om jag såg dem, men de var helt enkelt inte med.

Hoppas att de kommer på posten snart, för “…Vem kan ro utan åror?”.

Bookmark the permalink.

3 Responses to En kapten köper gummibåt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *