Underbara Knippla!

Telefonsamtalet kom på torsdagseftermiddagen när jag stod i matbutiken. Redan när jag såg vem som ringde så visste jag ärendet. Det var vår hyresgäst som ringde och sa upp kontraktet på att hyra huset. På grund av saker vi inte behöver prata om här så kan de inte bo kvar i huset längre. Synd men framförallt lite stressande. Vi valde att hyra ut huset från årsskiftet för att slippa hålla på med det de sista dagarna/veckorna. Nu åker vi på det ändå. Det finns inget vi kan göra åt det så det är bara att ta tag i saken och fixa nya hyresgäster. Vi har ett par krokar ute och tror nog att vi ska få till detta men mycket av ansvaret får vi lägga över på syster Tina, eftersom vi inte kommer att få allt i hamn innan vi lämnar hamn…. så att säga.

Magnus tog sig en löprunda och då gjorde han ett snabbstopp hos Boding. Vi köpte ett nytt storsegel av dem förra året men vi är inte riktigt nöjda med hur det är sträckt i akterliket och när Magnus påpekat detta så kom de på besök till oss redan på fredagseftermiddagen men eftersom det blåste 1o m/s rakt in i sidan så kunde vi inte hissa. Men det är bokat en ny träff med dem på tisdag så då hoppas vi att vädrets makter är mer med oss – och att de i såfall hinner fixa detta på en vecka. Vi vet ju att vi är sent ute men vi har helt enkelt tappat denna bollen bland allt annat som ska göras så just nu håller vi tummarna att vi hinner. En annan sak som vi missat är att livflotten skulle in på ompackning. Och det enda företaget som sysslar med det i Göteborg har inte en chans att hinna detta innan första maj.  Klantigt av oss men vi får försöka få detta fixat på vägen.

Fredagskvällen var reserverad för Carl och hans födelsedagspresent. Det blev en trevlig kväll på Scandinavium och Chess i consert. En upplevelse med både höjdare och ett par riktiga lågvattenmärken 😉 Lördagen vaknade vi rätt tidigt och redan vid nio-tiden tuffade vi ut ur hamnen med siktet inställt på Knippla. Vi var helt ensamma när vi lade till i gästhamnen men det varade inte läge för helt plötsligt så kom Mikael o Martina in med sin båt 🙂 Tänk var världen är liten. Även Ester dök upp under eftermiddagen och vi passade på att njuta av solen så mycket som möjligt. Men det är fortfarande svinkallt i vinden så det gäller att hitta lä! Sedan tycker vi nog att det är lite väl kraftigt med en hamnavgift på 240:-. Nog för att el och dusch ingår i det men ändå…. Det är april!!! Magnus och Mikael passade på att ta sig en bastu ut på eftermiddagen och det var faktiskt så att de andra gubbarna i bastun kände igen Magnus från tidningsartikeln i Torslandas lokaltidning. Lite kul faktisk 🙂

Söndagen gick vi åter till vår arbetslista och fick bockat av ett par punkter! Bland annat så blev jag färdig med att lägga sikalisterna runt doghouset. Totalt gick det nästan 3 tuber sikaflexf och mina händer ser bedrövliga ut…Kombinationen av acetontvätt och sika är inte roligt för händer!! Vi har också städat i ett av stuvutrymmena och fått stuvat ner både det ena och det andra så sakta men säkert tömmer vi akterruffen. Och det är ju bra för vi ska ju få in cyklarna där också….

Hamnen tömdes och när Ester lämnat så var det bara vi som låg kvar. Vi passar på att ta oss en extra natt här och njuta av det härliga, men kalla, vädret. De få dagar som nu är kvar innan avseglingen är nu mer eller mindre fullbokade…. Uj vad fort det går just nu!

2015-04-18 11.16.15Nanny i ensamt majestät

2015-04-18 20.43.37 Solnedgångar ÄR vacker !!

2015-04-18 21.09.33Goa vänner på kaffebesök 🙂

2015-04-19 18.09.53 Sikaflexhänder…..

2015-04-19 14.35.17 Magnus har precis kvejlat vår 16mm tjocka 65 meters tamp – tung…

Bookmark the permalink.

One Response to Underbara Knippla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *