Salbuvik i Lysefjorden

Ja, ni… Nu ligger vi här vid en bra brygga och har världens vackraste vy runt oss. Syster Mette bor rätt uppe i backen ovanför oss och jobbar på att skämma bort oss så mycket så att vi skäms…. Allt är fantastiskt bra – förutom att lågtrycken nu står på kö ute på nordsjön och de rullar in med sådär lagom avstånd och frekvens. Precis så lagom att vi inte hinner över till Shetland mellan dem. Och nu drar det verkligen i “seglavidare nerven” Men man får ju inte vara dum, utan det är bara att vänta. Så som det ser ut nu så har vi dock en lucka i morgon, söndag, på eftermiddagen. Inte de bästa vindar, men ganska svaga vindar och det finns faktiskt en möjlighet att vi tar den chansen och smiter över. Förmodligen får vi stötta med motorn men om vi inte tar denna chansen så ser det inte kul hela den kommande veckan.

I dag fyller också världens bästa dotter år – eftersom hon flyttade från Göteborg för ett par år sedan så har vi inte träffats på hennes födelsedag de senaste åren. Men det känns ännu mer konstigt nu när vi inte heller är hemma…. Kram på dig, mammas bästa groda!! <3

I övrigt så fortsätter vi att umgås med alla trevliga släktingar och nu har vi faktiskt fått tillfälle att träffa alla mina syskonbarn och syskonbarnbarn. Supertrevligt 🙂 Och så fortsätter vi med våra småprojekt då såklart…. Broder Nils har fixat en fin fin stötta till radarstoplen som minskar rörligheten i den. Självklart hade han ett stag som passade precis i sin källare och med en modifierad vantstkruv så blev det riktigt bra! Just nu håller han och Magnus på att titta på hur vi ska få ut AIS larmet från plottern så att den som sover larmas nere i salongen OM den vakne skulle dratta överbord… Självklart var det inte så enkelt utan förmodligen så får de bygga ihop en dings av lite grejor som bror hade liggandes… Mer fattar jag inte just nu så jag tänker inte gå in på det… Men det hade ju varit bra att ha 😉 Undrar om vi inte ska ta hela Nils hus med han och hela innehållet och stuva ner i båten… Ikväll laddar vi för melodifestivalen och håll nu tummarna för att vi kan gå över till Shetland i morgon eftermiddag!

IMG_4308

Modifierad vantskruv

IMG_4309

Jobbande broder

IMG_4312

Halv , modifierad vantskruv på plats

IMG_4319

Staget på plats

IMG_4316

Fint köra båtväder med glaciären i bakgrunden

IMG_4318

Nanny på plats i Salbuvik

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *