151019-151024 Lagos del två och Björnbesök

Dagarna fram till det att Björn anlände på torsdagen bara försvann. Jag fattar inte att tiden bara kan rinna iväg så! I och för sig så regnade det och blåste skit i tre dagar så då gömde vi oss rejält i båten – men ändå!!! Flera svenskbåtar droppade in varje dag och till sist dök även Kuheli och Emma upp! Kul att se dem alla igen. Det pratas mycket väder och reparationer mellan båtarna… Hela tiden… Det är många som ligger och väntar på ett bra fönster att gå över till Kanarieholmarna eller Madeira. Vissa pratar om att gå in till Gibraltar för att ta ett snabbstopp och tanka billig diesel för ca 5 kr litern. Vi tänker oss nog att gå direkt till Kanarieöarna som sagt. Men det kan bli att vi följer kusten en bit till om vi inte får rätt väder. Vi har fått avverka de flesta punkterna på vår lilla lista så nu är vi nästan klara för att ta hoppet över. Björn skulle dyka upp på torsdagsmorgonen och denna dagen kom med ett strålande väder! Vad kul tänkte vi. Nu får han lite sol och värme och vi kan ligga på stranden hela dagen. Men det blev inte riktigt så. Magnus fick ett meddelande av Björn som sa att han stött på problem och inte skulle komma förrän vid 19 tiden på kvällen och då skulle han dessutom flyga via Lissabon. Trist tänkte vi och gick själva till stranden. Vi fick en underbar dag med härliga bad. Det är nästan 20 grader i vattnet och det är klart och fint. När sedan Björn väl dök upp så fick vi en förklaring till förseningen och tydligen var  något om att “man inte vaknar när man ska om man sover PÅ telefonen” eller liknande. 🙂 Med i Björns bagage fanns det godsaker. Allt från kaffe till lakrits, sill och GRÄDDFIL(!) men framförallt min nya kamera!!! Åh, vad skönt att ha en kamera igen. Jag knäpper bilder helt villt just nu och det känns bra. Jag tror att jag gjort ett bra köp. När vi kommer till Kanarieöarna tänkte jag försöka lämna in den gamla kameran bara för att se om det går att göra något med den. På tal om det. Vi lämnade ju in hårddisken med alla bilder och filmer på och tyvärr så fick vi ett negativt besked från reparatören. Det är bara att bita ihop och vara glad för de backupper jag trots allt hade. De mesta i fotoväg har jag backup på men inte filmerna. Och det är surt, för där finns det en hel delfinskatt och många andra trevligheter. Jag tänker i alla fall skicka hem disken med barnen när de kommer till jul så får den ligga hemma i lugn och ro så tar vi ett beslut vad vi gör med den när vi väl kommer hem.

Vi låg kvar i Lagos tills idag på lördagen och fick oss två riktigt roliga kvällar på stan. Trots ett stilla regn så bestämde vi oss för att det var dags att röra på oss. Med kapellet uppe ropade vi hejdå till hela svenskkolonin på kanal 68 och efter en broöppning kom vi ut på havet igen. Vi ska inte gå så långt bara till Portimao som ligger ca 17 distans runt hörnan.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *