//WL2K Dygn fyra

Söndagen den 8/11 kl 10
Vi har sista dygnet gjort lite mer än 100 och är nu uppe i 420M av det ca 550M vi ska avverka totalt. Så nu hänger det på den väderprognos som Magnus laddar ner samtidigt som han skickar denna om vi siktar på ankomst i morgon måndag eller i övermorgon tisdag.
Innan vi åkte och låg för ankare utanför Faro så åkte Magnus på en förkylning. Den gav dock med sig till största delen och det var ingen större fara med honom när vi lämnade på onsdagen. Tyvärr så slog förkylningen till på mig natten mellan fredag och lördag och det gör att jag har hiskeligt ont i halsen. Men allt går bra ändå och det hela tuffar på. Magnus tog större delen av nattvakten, nu natten tills idag och så har han fått sova lite mer på morgontimmarna.
Vi kör sedan i går eftermiddag motor eftersom vinden dog ut helt och strax efter det dök ett par lekfulla delfiner upp. Denna gången hade det med sig en liten unge 🙂
I morse såg också jag en stor sköldpadda 20 talet meter från båten men den han dyka innan Magnus fick syn på den.
Nu ökar vinden så sakteliga igen och vi hoppas att vi snart kan stänga av oljudsmaskinen.
I övrig är allt bra ombord. Luftteperaturen så här på förmiddagen är 23 grader och vattentemperaturen 22,2 samtidig skiner solen från en klarblå himmel! – Det börjar ordna upp sig!!

Kram från Liv och Magnus

Detta inlägg (och de tre innan detta) är gjorda via kortvågsradio.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *