160202-160203 Dygn 13 Mot Martinique – 2 ggn

Tydligen så har inte dygn 13 visat sig hemma hos er så här kommer det igen. Även om det kanske är inaktuellt nu när dygn 14 ligger ute

PS 28 grader i luften 27 grader i vattnet

Position 3/2 kl 12:00 UTC: N15*25 W53*07

Avverkade sjömil senaste dygnet M 115

Avverkade sjömil totalt: 1645M

Antal sjömil kvar: 454M

Medelfart senaste dygnet 4,79kn

Medelfart totalt 5,28kn

Det har inte rullat det senaste dygnet! Det är så otroligt skönt! I går eftermiddag vred vinden och vi har den nu snett in bakifrån babord. Alltså sydöstlig vind. Detta innebär att vi nu seglar med storsegel och genua igen och Nanny ligger lite skönt på sidan och jobbar sig mot målet – utan att rulla från sida till sida. Sedan så gungar det ju såklart men inte alls så som innan. Vi har kört två långa pass på åtta timmar för att vi båda ska få sova ut och det känns jättebra. När jag vaknade vid 12 tiden så åt vi knäckebröd med mjukost till frukost. Mjukost är världens bästa uppfinning. Det är ju så att de inte behöver ligga kallt. Inte ens sedan de är öppnade, trots att det står så på tuberna. Tyvärr finns det bara mjukost i norden. Men det är något jag verkligen rekommenderar att bunkra om ni ska ut på långsegling. Det är mycket enkel och god mat om det är jobbigt väder. Eller bara om man tycker det är gott . Det är inte helt fel att koka lite pasta och sedan trycka ner lite mjukost i. Snabbmat i långseglarvärlden

Vi har ett problem med att vi har spänningsfall till kylskåpet och helt plötsligt så började det att krångla. Men eftersom vinden håller på att dö så startade vi motorn. Enligt väderprognosen så är har vi ett dygns motorkörning framför oss och då tjuvstartar vi bara lite detta. Vi pratade precis med MyFlower och de ligger en bra bit söderut om oss. De ska ju gå till Barbados och de hade precis gått igenom en väldans squall med massor av vind och regn men allt hade gått bra. I och med att vi nu startade motorn så har vi också möjlighet att köra radarn och hålla koll på busvädren. Samtidigt som nu motorn går så laddar vi datorer, kör watermakern mm. När vi drog in genuan så vände vinden mycket riktigt och vi har den nu mitt i näsan och stampar framåt i motvind. Känns obehagligt bekant…. Havet blev snabbt till den välkända tvättmaskinen. Vind emot vågor. Det är konstigt hur fort havet anpassar sig efter vinden. VI har pratat om det flertalet gången under dessa dagar. Bara några minuter efter en vindökning så känns det i vågorna och samma sak vid en vindminskning. Squallen, eller snarare väderfronten kom med besked. Jag gömde mig under doghouset och Magnus satt förnöjt ute i regnet och tvättade regnjacka, shorts och badbyxor samtidigt som sittbrunnen blev härligt utsköljd av sötvatten. Detta var välbehövligt. Allt, precis allt som vi tar i annars är väldigt, väldigt saltigt. Händerna svullnar och känns hela tiden klibbiga och kladdiga och blir aldrig riktigt torra. Jag flår över hela händerna och de ser ut som om jag har haft dem i vatten konstant…. Lite som om man stoppat händerna i sockervatten eller nåt…. Så detta regn var välkommet. Men de 15 sekundmeter som det drog med sig var väl lite mer onödiga. Så hela eftermiddagen blev ett långsamt, blött stampande i kulingvindar och regn.

Tack för hälsningen Lasse på Relax. Vi tänker ofta och mycket på Björholmen. Det är svårt att förstå att det är vinter där nu.

Kul att höra ifrån er Henrik! Hoppas ni har det bra i Schweiz!

Leila o Doug. Fiske kommer det nog inte bli… Vi tycker det är för bökigt och slabbigt

Kram Per, Kajsa!

Tack för väderprognosen från Lysekil Tjoppe och Helena. Vi vet faktiskt inte när vi kommer att se land… vi tror att vi har ca 4 dygn kvar. Och när det gäller spis så har vi en gasolspis med ugn. Jag hade inte kunnat tänka mig att vara utan en stor ugn. Jag använder den jättemycket. Vi gör ju allt från stora stekar till gratänger och bakar en hel del. Mycket av detta skulle man kanske kunna göra i en “ugnpåspisen” men inte allt, tror jag. Men det är väl vad man är van vid antar jag.

Kul att det är fart på jobbet Tina. Kram på er! Tänker mycket på vår roliga vecka i Las Palmas

Tack för SMS Lotta! Ser fram emot att höra mer om Indien sedan.

Härligt att höra att det är bra i Thailand Lotten o Uffe!

Låter inte kul med snöoväder Mette….

Kram Liv o Magnus

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *