Gött ont och illa ont

Hoppsan! Helt plötsligt så har vi legat här i vår vik i två veckor! Var tog tiden vägen? Vi blandar redan ihop dagarna och har dålig koll på veckodagarna. Häromdagen så kom marinapersonal och lade en båt vid en boj en bit bakom oss. Denna boj ligger precis bakom vår närmaste granne, som också ligger bakom oss. Eftersom vår granne låg alldeles för nära bojen så var de tvungna att ta in på sin  kätting så att de inte krockade med den nya bojliggaren. Och när de tagit in sin kätting så låg vi helt plötsligt för nära vår granne! Eftersom vi ankrat efter dem så var det inte så mycket annat att göra än att flytta på Nanny. Inte för att det är så jobbigt eller kräver så mycket. Men efter två veckor så vet man att ankaret är mer eller mindre begravt och de första meterna kätting från båten ser ut som en botanisk trädgård – så visst… Det är allt lite jobbigt. Vi ankrade om och hamnade rätt bra i förhållande till våra grannar. Kanske så att vi kom liiiite för långt ifrån Swede Dreams. För om det kommer en riktigt kaxig ankrare, så skulle den kunna knö sig in emellan  oss – nästan. Något som vi självklart INTE har något intresse av. Swede Dreams i sin tur ligger ju innanför oss, mot stranden. Och de ligger på gränsen, kanske till och med lite över gränsen av det som man får lov att ligga i förhållande till stranden. Det finns  bojar som markerar hur nära stranden båtarna får ankra. Swede Dreams har inte ankrat innanför bojarna men när vinden vänder lite så glider de precis innanför. Detta har hotellet innanför påpekat för Lola, men de har inte uppfattat det hela som att de måste flytta.  Så idag var det stora diskussionen, där självklart hela svenskmaffian var inblandad,  om de också ska ankra om eller inte och isåfall hur!. Visst – det låter som ett enkelt problem men när vindarna vrider och har sig så är detta inte självklart. Dagen slutade i alla fall med att de ligger kvar. – vi får väl se vad som händer på den fronten.

Vi å vår sida jobbar på vår “att göra lista”. På loppmarknaden i söndags så hittade vi ett nytt gaslarm som Magnus monterade. Dingeskyddet till Swede Dreams är klart och jag har idag lagt om ny sikaflex i skarven mellan vask och diskbänk. Vi använder vår kära saltvattenspump väldigt mycket och där slösar vi med vatten till grovdisk och annat. Men nackdelen är att det sliter på inredningen. Förutom att sikaflexen runt diskhon släppt så nu måste vi också lacka om en hel del lister i köket – men det kommer senare. När jag ändå höll på med sika så passade jag på att laga ett par  irriterande läckor i doghouset. Jag gjorde ju om det mesta av tätningarna till glasrutorna i april 2015 hemma i Götet. Då hade jag problem med att sikan aldrig stelnade i kylan. Här, i värmen,  är det precis tvärt om. Tre minuter efter det att sikan lämnat tuben så har det blivit en hinna och därefter är den väldigt svårarbetad! Men tillslut blev det hyfstat. Vi åker också på lite projekt som vi inte räknat med. En dag så slutade vår “gasavstängare” att fungera. Det är ett relä som sitter framme i ankarboxen vid gasolflaskan och via den så kan vi fjärravstänga gasen direkt på flaskan. Nu gav den bara upp! Konstigt tyckte vi…. Men när vi såg att datumet på själva relät var från nov 1972 så måste vi ju bara erkänna att vissa saker håller länge på Nanny innan de går sönder. Magnus har efter lite brottande med en nyanställd “knickedick” inne på marinahandlaren i alla fall fått handla nya delar och i morgon ska vi se om vi inte kan få kopplat ihop allt och därmed höja säkerheten i båten lite igen. Inte så att det är någon fara. Vi har en avstängningskran precis bakom spisen som vi alltid använder men det är skönt att veta att det är avstängt vid själva flaskan. Så det går framåt – sakta men säkert.

Det här med gott ont och illa ont då? – Jo. Det goda onda kommer faktiskt från att jag har börjat testa på Yoga! Två ggr i veckan så är det gratis yoga precis vid hotellet innanför Nanny och eftersom jag aldrig riktigt förstått det här med yoga så måste man ju testa. Till min stora förvåning så tyckte jag att detta var riktigt, riktigt roligt. Men UJ, vilken träningsvärk det ger! Och jag förstår inte hur alla de erfarna faktiskt gör för att få till alla dessa knepiga ställningar. Och när det är som värst och alla muskler bara vibrerar av ansträngning så säger läraren ” Slappna av…. ni ska inte spänna några muskler… vila i era ställningar…” ELLER HUR!!!… Detta ger i alla fall ett gött ont efteråt!

Illa ont… Jo det kommer sig av att jag biter av en tand! Ni som känner mig vet att jag hellre föder barn än går till tandläkaren!  Men med en tand avbiten till en tredjedel och dessutom med massa vassa kanter som får tungan att blöda, vad gör man?? Jo,  man går ut på morgonnätet som går på kanal 66 varje morgon kl 07:30 och helt enkelt frågar efter en bra tandläkare. Därefter fick jag snabbt bokat en tid. Jag fick de vassa kanterna avslipade och dessutom ett MYCKET jobbigt besked. Det var sprickor ner i den rotfyllda tanden och den skulle gå sönder om jag inte gjorde något NU!! Och om den sprack så var det bara att  dra eller borra ur resterna… (HUUUUU) Så, nu på måndag har jag nu en tid där tanden ska slipas ner och därefter ska det tas mall till en krona. Kronan tar fem veckor att tillverka och därefter så kan de fästa den på resterna av min tand….. Detta var precis detta som har varit min värsta skräck med långsegling. Att behöva göra större tandjobb utomlands. Men nu är det bara att bita ihop och göra det bästa av det. Illa- Illa ont, känns det som . Men det finns de som har det värre och jag försöker hela tiden påminna mig om att jag befinner mig på vackra Grenada i det fantastiska Karibien och att jag INTE ska gnälla. Men det var inte riktigt detta jag hade i tankarna när vi planerade långsegling…

Och när jag när jag ändå är i gnälltagen så måste jag berätta om min nya-begagnade systemkamera som jag fick nerflugen med Björn i höstas. Även den har nu börjat protestera och vill bara fungera i korta stunder. Så sorgen är stor eftersom min “lilla röda”. Den vattentäta och stötsäkra Olympusen jag har också har även den börjat protestera. Med andra ord är det snart dags att ge sig ut på shopping igen 🙁

På grund av kamerabristen så kommer här endast tre, tråkiga, bilder över hur sika-arbetet runt vasken blev!

Sliten sika

Sliten, läckande sika

Kladdig och snabbstelnande sika....

Kladdig och snabbstelnande sika….

Färdigt och klart! nu ska det bara torka innan städning.

Färdigt och klart! nu ska det bara torka innan städning.

Ha en go semester på er alla därhemma och därute!

Bookmark the permalink.

5 Responses to Gött ont och illa ont

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *