161217 Gunboat Island efter ett par dagar i “swimmingpoolen”

Watermakern är nu officiellt helt trasig. Vi plockade bort elmotorn från själva watermakern och den låter som någon slängt en näve grus i den.  Trots min urstarke man så klarade vi inte av att öppna motorn. Så nu har vi flyttat oss längre in mot kusten till Gunboat Island för att få lite internetuppkoppling. Vi ska försöka få tag i nya lager eller kanske till och med en ny elmotor och försöka få dessa skickade till Linton Bay Marina. Det är i alla fall planen just nu.

Vi har ju varit i den så kallade Swimmingpoolen på Holandes Cays ett par dagar. Det har fläktat friskt och knappt någon åska eller regn. Och när det fläktar så finns det inga små bitande djävulsknott så vi har haft det riktigt bra! Jag undrar om det inte var så att Loupan tog med sig det finvädret från Colombia när de anlände och la sig i närheten av oss, runt hörnan på ön Banderup.

Tina Princess dök också upp och visade stolt upp sin storfångst i form av en tonfisk på 5kg. Peter är erkänt duktig på att tillaga fisk enligt Eva så vi var inte sena, men lagom fräcka, så vi bjöd helt enkelt in oss själva på middag och vi fick självklart en mycket rolig och härlig kväll med fantastisk mat.

Fredagseftermiddagen var det allmän samling inne på BBQ-Island. Via VHF:en hade vi fått höra att alla var välkomna och man skulle ha med sig någon form av enkel plockmat som ställdes fram på ett bord och delades av alla. Kuna indianerna som bor på ön sålde kalla drycker och de hade även fixat en stor hög med stockar och blad som skulle bli brasa när det mörknade. Det var hur trevligt som helst och det var många amerikaner och kanadensare där som varit runtpå dessa öar i många, många år. Så vi fick snabbt till oss massa goa tips. De tyckte å andra sidan att det var svenskinvasion i viken med hela tre svenska båtar. Tyvärr fick inte indianerna fjutt på den stora brasan och trots att Peter och Magnus ihärdigt försökte få eld på högen , långt efter alla andra gett upp, så blev det inte mer än lite sur rök av det hela.

Det är skönt att vi nu hittat det klara och underbara vatten som det pratats så mycket om.

Idag, lördag, så drog vi upp kroken och fick en underbar slösegling på ca 3 timmar in till Gunboat Island i strålande solsken. Där ligger vi nu ankrade som enda båt innanför ett stort rev. Att ta sig in var lagom spännande. Enligt Bauhausboken så skulle infarten vara 12 meter djup. Ekolodet var nere på under 4 meter så det stämde ju inte riktigt, som vanligt. Det är bara att inse att inte ens waypointarna i guideboken stämmer helt. Men fyra meter är ju mer än djup nog och det hela gick ju fint.

Ha det skönt därhemma! Vi har det skönt här 🙂

Toaletterna i byn Nargana

Toaletterna i byn Nargana

Plockmat på BBQ-Island

Plockmat på BBQ-Island

Venancio - Master Molamaker

Venancio – Master Molamaker

Vår vardag i dessa dagar

Vår vardag i dessa dagar

Bookmark the permalink.

One Response to 161217 Gunboat Island efter ett par dagar i “swimmingpoolen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *