Dygn 2

Dygn 2

Tisdag 170314 kl 12:00

Position: 15*29.65N 79*42.78W

50 timmar / 223M

Andra natten blev betydligt lugnare. Trots den hoppiga och gropiga sjön. När vi nådde upp till vårt rev och kunde falla av lite så var inte vinden där den borde vara. Enligt prognoserna så skulle nu vinden ha gått över på mer ostligt så att vi kunde segla. Men inte då…

Men på den positiva sidan så har vi mer eller mindre fullmåne just nu. Det är helt fantastiskt att segla när det är fullmåne. Nästan som på dagen faktiskt. Det är inte dagsljus men ändå så har man god sikt. Lite skumt men väldigt skönt.

Magnus sov hårt när jag väckte honom kl 02. Men då hade han legat i slingerkojen sedan kl 19 så det får ändå räknas som bra. Jag somnade efter ett tag och fick även jag ett par timmars sömn.

Därefter vaknade jag till det fantastiska ljudet av en motor som stängs av. Det är ett sådant underbart ickeljud. Först är det helt tyst eftersom öronen fortfarande är inställda på motordurandet. Sedan tar vattnet, vinden och seglen över på ett behagligt sätt. Båten rör sig också mycket bättre under segel och andelen myrsteg åt sidan blir färre. Det blir enklare att leva ombord eftersom det nu oftast går att förutse hur båten rör sig och skåp lådor kan öppnas och stängas när båten gör en kort andhämtning.

Detta gäller dock inte vårt kylskåp… Det är och förblir jobbigt att öppna det när vi ligger på styrbords halsar. Jag sitter på golvet och använder allt av kroppsdelar som finnes för att hindra att hela innehållet hamnar i mitt knä. Det måste upp en liten stopplist eller liknande på bottenvåningen av kylskåpet. Ja, ja… då har jag något att fundera på under kommande natt.

Vinden är väldigt byig och ojämn och vi har den in från styrbord mellan 35-50 grader framifrån. Det är lite för lite. Men det går, nästan. Vår fart är allt mellan 2-7.5 knop! Så det gäller att hänga med. Boris, vindrodret, klarar det hyfsat men ibland får autopiloten Zlatan ta över. Dessutom har vi en ström på 1-2,3 knop som trycker oss åt sidan, så det är inte helt klockrent.

Nätterna går faktiskt ganska fort och vi lyssnar på ljudböcker eller ser på film när den andre sover. Men det tar mer än två dygn att komma in i det ordentliga lunket. För oss tar det ca tre till fyra dygn. Och denna gången så kommer vi nog inte in i den riktiga lunken för om väderprognosen stämmer så kan vi komma in till Montego Bay på Jamica på torsdag eftermiddag. Alltså mitt i natten mellan torsdag och fredag för er där hemma. Men det går inte att se redan nu. Det kan lika gärna bli på fredag också.

Vi pratade precis med Helena och de ligger nu 50 M före oss vilket är enligt plan eftersom de gör ca en knop mer än vad vi gör.

Tack Per o Kajsa för hälsningen.

Tack Gunnar! kul att höra av dig! Ja, det ska bli spännande med watermakern – vi håller tummarna för att den är ok.

Vi har också fått ett SMS med ett telefonnummer i från okänd avsändare. Vi vet inte vad det är, men det kan gå till en satellittelefon, fast vi vet då inte vems…

När ni skickar meddelande via nätet så ser vi alltså inte avsändaren.

Vårt nr är i alla fall + 881 632 625 306

Ha det gott därhemma. Detta inlägg är skickat via satellittelefonen och vi kan inte se eller svara på några kommentarer

Kram kram.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *