170520 Ensamma och tillsammans! 

Vi låg två nätter i viken bredvid Esperanza. Men det var så rulligt att vi mer eller mindre flydde på tisdagen. Eftersom vindarna låg väldigt mycket på syd så rullade vågorna in i vår nästa tänkta vik, Puerto Ferro. Den är känd för att den är fylld av självlysande plankton men det var alltså inte att tänka på. Så vi gick längre österut på Vieques södra sida och letade oss in i Ensenada Honda. Inte att förväxla med Ensenada Honda på Culebra…. Här låg vi helt och hållet ensamma, bara omringade av mangrove och vattnet var platt som en pannkaka! Vi bestämde oss genast för att stanna ett par dagar och bara ta det lugnt samt att fixa lite på vår ständiga “50-punkters lista” Under tre dagar har vi säkert avverkat över 20 punkter på listan. Men det har såklart tillkommit ett 10-tal. Fast just nu så känns det som vi vinner eftersom punkterna faktiskt minskar 🙂 Magnus tog bland annat och provkörde länspumpen. Vi gör det numera med jämna mellanrum sedan vi tidigare i vår upptäckt att den faktiskt var trasig! Vi köpte då en ny och installerade. Så ni kan förstå vår förvåning när vi tittade ner i kölsvinet och insåg att länspumpen betedde sig som en fontän. Vattnet fullkomligt sprutade åt alla håll utan att pumpen gjorde sitt jobb. Nu är väl kanske fontäner rätt vackert- Men inte i Nannys kölsvin! Så det var bara att plocka upp den och plocka isär den. Döm om vår förvåning när vi inser att alla tre bultfästena som håller ihop pumpen helt enkelt är AV!!! Men efter att ha tvättat rent den och tryckt in en försvarlig mängd sikaflex och därefter dragit ihop det hela med buntband så har vi en länspump som fungerar ingen. Men helt ärligt. Ska inte en länspump hålla mer än tre månader? Det är ju inte så att den har gått mycket heller eftersom vi faktiskt inte har haft något läckage… Konstigt….

 Nanny och också fått sig en stroskrubbning på däck och nu ska hon bara vaxas också. Just det där sista sitter långt inne. Det är INTE roligt. Vi har också lagat lite teak och ersatt lite trasiga teakpluggar. Magnus har som vanligt lekt med sina elsaker och lagat ett par solcellslampor och en strålkastare. Motorn har fått sig en liten tillsyn och ja…. som ni förstår så har vi hållit oss lagom sysselsatta. 

Det har varit riktigt skönt att ligga helt själva i en vik. Vi har sett någon enstaka båt gå förbi utanför reven men knappt något mer. 

På fredagen fick vi dock riktigt efterlängtat besök! Carpe Mare kom och ankrade upp bredvid oss och det är så kul att vi faktiskt har fått till detta möte! Vi känner varandra lite efter någon träff med JRSK i Göteborg men vi seglade iväg 2015 och de lämnade 2016. Att våra vägar nu möts i en dag eller två är riktigt kul! De ska vidare ner mot ABC-öarna och vi ska ner mot Grenada så att vi fick till det här var bra! Vi har haft en hel del kontakt via nätet det senast året och dessutom så följer vi varandras hemsidor så det kändes verkligen som vi kände Anders och Katarina när vi väl träffades Med sig har de också dottern Miriam, på tillfälligt besök. Så nu ska vi bara ha trevligt här i vår egen vik ytterligare en dag innan det är dags för oss att segla mot St Thomas för att hämta upp Eva och Björn 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *