180523 Newport och Marthas Vineyard

Det blev ett par dagar i Newport och cirkusen runt Volvo Ocean Race. Men jag tyckte riktigt synd om organisatörerna för vädret var verkligen uselt! Kallt, dimmigt, stiltje eller grinigt blåsigt. Vi tog oss en tur till Race City men det var inte mycket att se. Den båten vi helst ville titta närmare på var ju Turn the tide on plastic där Martin Strömberg är med. Men den låg på en egen pir som var avstäng så det blev att titta från långt håll. De övriga båtarna fick vi dock titta på. Fast jag måste nog säga att jag tror att jag föredra Nanny. Hon är mycket mysigare…

Några tävlingsverktyg på rad

Tror att jag föredrar Nannys sittbrunn

Såhär ser tydligen toaletterna ut ombord. Fortfarande föredrar jag Nanny

Mycket förberedelser inför söndagens avsegling

Det här huset hade jag kunnat tänkt mig 🙂

 

Vi höll oss mest nere i ruffen och lät det urschliga vädret dra över. Även Annika och Björn på Moon låg ankrade bredvid oss.

På måndagsmorgonen var planen att vi skulle vara vid tankbryggan kl 8 för att sedan kunna gå ut till Marthas Vineyard. Det gick sådär…. Vårt ankare satt bom fast i en vajer och ville inte komma upp de sista tre metrarna. Vi jobbade hårt i 2,5 timmar med att få loss det och lyckades till slut med hjälp av att Annika och jag satt i deras dinge. Vi hade lyckats få en kätting runt ankaret och med en lång lina drog vi ankaret framåt samtidigt som Magnus släppte frifallet. Vi jublade högt när vi till slut fick loss det.

Vi hade till och med lite sol på vägen ut till Marthas Vineyard. Vi ankrade i Vineyard Heaven och skämde bort oss med en grillning i det fina vädret. I går tog vi en busstur på ön och besökte Edgartown. Det är ju på denna ön som de har spelat in klassikern Hajen. Svårt att förstå att detta faktiskt är ett badparadis. Just nu är det inte mer än  strax över 10 grader i havet och säsongen börjar till helgen. Det kunde vi se på en otrolig mängd hantverkare och trägårdsskötare som fixade till alla de enormt stora och vackra husen i Edgartown. Som sagt… allt måste vara klart tills det fina folket kommer till helgen. Vi tittade i ett fönster till en mäklare och där fanns ett par fina hus till salu. Om man har en sisådär 5-8 miljoner DOLLAR över. Alla affärer sålde kläder, souvenirer eller smycken. Väldigt plastigt för att vara helt ärlig men ändå kul att få vandra omkring och få se detta.

Säsongen har inte riktigt börjat ännu…

Vi såg inte så många…

Fina och STOORA hus

Lunch på en “riktig” 60-tals diner

Chappy färjan

Mysigt – men lite “plastigt”

När vi kom tillbaka till båten så fick vi också sällskap av Moon igen och det blev en kväll i deras fina salong.

Idag är planen att gå vidare till Cape Cod – vi ska bara försöka passa in alla strömmar i passagerna och kanalerna. Höres snart igen 🙂

 

Bookmark the permalink.

One Response to 180523 Newport och Marthas Vineyard

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *