//WL2K 180709 Dag 2 mot Groenland

Position 180709 kl12:00 (14:00 UTC) 54*36,925N 053*03,719W
590 distans mellan St:Mary, Labrador till Nanortalik, Grland Avverkat: 174 M
Kvar: 415 M
Medelfart de sista 12 timmarna: 5,63 knop
Medelfart totalt: 5,5 knop

Eftermiddagen dag ett ledde till ntan ingen vind alls. Detta tillsammans med massa gammal sjoch konstiga strmar gjorde att Nanny levde sitt egna lilla ?lindyhopp-liv?. Det var ett vansinnigt hoppande och studsande. Vi hade tvtill tre meters vor i ganska krabb dyning och till detta slgs vor pen meter som anfaller fr alla hl som en hysterisk bisvm. Att ra sig inneb myrsteg i omggar om tv Ta tvsteg, ststill och vta, ta tvsteg till. Samtidigt shar jag en ramsa i huvudet som g ?det g hit, det g dit, det g runt en liten stund, det en evighetsmaskin?.? eller not det hlet ?. Att laga mat och diska not av en utmaning i dessa fhlanden.
Till v fving s det en hel del fiskegrejor hute och de slart placerade mitt i v v men de flesta har radarreflektor sde g att se.
Efter middagen vid sextiden som bestod av ktfss och spagetti stog jag vakten mellan 20-23 och vid 22 tiden hade vinden vridit exakt enligt verprognosen och vi fick hliga 8-10 meter per sekund in ca 100 grader fr styrbord och Nanny forsade fram hela natten. Det sista isberget vi sett s vi vid tatiden pkvlen ca 100 M ut fr kusten (om jag rnar rt?)
Jag lnade er till Magnus och han hade ett lugnt pass spanades efter isberg i natten. Men det oerht trtsamt att stoch stirra ut i mkret efter not som eventuellt kan finnas d. Han lnade i sin tur er till Nils kl 02. Det skt att vi kan ka 3 timmarspass istlet f va vanliga 6-8 timmar. Nils vkte mig 05 och dvar det en vdigt vacker soluppgg och Nannys seglade psfint en om sj var vdigt ojn.
Nils bertade vid erlnandet att han haft en hiskeligt stor brytande v som stoppats fr att fylla sittbrunnen eftersom vi har kapellet uppe. Den var stor och den var tyst! Jag log igenknande. De d busarna har vi haft doch d Och de INTE mysiga. Vi hade tur att kapellet hl.
N Nils har gt och lagt sig och jag sitter och filurar er soluppggen i min flytoverall, (vattentemperaturen har varit ner till 0,3 grader och det ca 5 grader nattetid i sittbrunnen i l sser jag i onvr att sprinten till frre benet som hler upp solcellen pstyrbordssidan hger och dinglar. Jag sticker ut huvudet och d om min fving n jag inser att hela stbenet borta. Jag fattar ju direkt att det ?Nils v? som har tagit den. Det jag demot inte fst att det en massa rosa ktiga flkar pdk. Jag drar in huvudet igen och tittar ut genom det bakre kapellet. Pkapellrutan hger en ktslamsa med fjrar?. Fmodligen har en fel pratat lite f mycket med v vindsnurra. Den verkar fungera som den ska och det vi glada f. Mga seglare har florat sina snurror till flar.
Just nu seglar vi f spirad genua och revat storsegel. Att jobba pdk en utmaning i rullningen och det vdigt skt att vara tvsom jobbar pdk och man slipper vara erallt samtidigt. Magnus sin sida roar sig med att spana ut i soldisdimman och va f de AIS la fiskebar som luskar runt h. Nu ska jag laga lunch som blir gulaschsoppa med stekpannebr. Allt v ombord.
Tack Per o Kajsa samt Christoffer f fina meddelanden. Och tack Moon f verrouting! /Liv, Magnus och Nils
www.nanny166.se
PS ? detta postas ockspFacebook men det g via hemsidan sjag kan inte tagga Nils och Magnus. Dessutom kan vi inte se eller svara pkommentarer.
Satellittelefonen pom ni vill skicka gratis SMS till oss p+881632588062 via hemsidan https://messaging.iridium.com

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *