//WL2K 1807010 Dag 3 mot Groenland

Position 180709 kl12:00 (14:00 UTC) 56*21,000N 050*50,000W
590 distans mellan St:Mary, Labrador till Nanortalik, Groenland Avverkat: 304 M
Kvar: 286 M
Medelfart de sista 24 timmarna: 5,41 knop
Medelfart totalt: 5,48 knop

Annika gjorde mig uppmaerksam att bokstaever med prickar over inte fungerar paa hemsidan naer jag skickar in uppdateringarna. Ledsen foer detta och jag ska kolla oever det nae jag faar naet igen.

Istaellet faer jag foersoeka skriva utan prickar.

Igaer seglade vi stora delar av dagen men ut paa eftermiddagen fick vi saetta paa motorn igen. Vi stoettar egentligen mest med motorn med ca 1400 varv och daa goer vi tillraekligt med fart. Detta vi goer just nu aer egentligen inte laangseglign. Det are transport. Med tanke paa hur fort vaederskiftena kommer saa vill vi bara komma oever Labradorhavet. Dessutom saa gaar det inte att bortse fraan att vi aer paa vaeg hem nu! Och den foermaan vi har att ha Nils ombord aer tidsbegraensad saa vi anser att det bara aer att tuta och koera.

Ut paa tisdagskvallen dog vinden dock helt och seglen fick tas ner och Janne Yanmar fick jobba foer sig sjaelv. Havet har lagt sig en del men det aer vaeldigt rulligt. Natten var lugn och det har helt enkelt inte haent ett smack. Inga andra baatar, inga fiskeredskap och inget att rapportera.

Strax efter lunch passade vi paa att fylla tanken med dunkarna fraan daeck. Egentligen hade vi nog inte behoevt det men det kaens alltid bra att ha full tank. Vinden ska erkomma en svaeng i morgon och vi ser fram emot att faa segla igen. Framat fredag kommer det en kuling laengs med Groenlands vaest kust. Men saa som det ser ut nu saa aer vi redan i Nanortalik paa torsdag eftermiddag. Nils har i alla fall sett val paa avstaand.
Och nej Annika! Vi har inte kaekat maas till middag LOL!

Allt i vilket fall som helst bra ombord och i morse serverades det nybakade LEA-frallor. Mums!

/Liv, Magnus och Nils
www.nanny166.se
PS detta postas ockspFacebook men det g via hemsidan sjag kan inte tagga Nils och Magnus. Dessutom kan vi inte se eller svara pkommentarer.
Satellittelefonen pom ni vill skicka gratis SMS till oss p+881632588062 via hemsidan https://messaging.iridium.com

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *