//WL2K 180806 Halvvags till Norge fran Faerorana

Ja vi fortsatter att ata sjomil. Av 330 sjomil har vi avverkat ca 165 sa det ar ju valdigt nara halften. Positinen var kl 12:00 -2 UTC. 61 19,556 N och 000 31, 385 W ETA Utvaer i Norge ar tisdag 7/8 pa eftermiddagen.

Om bara en liten stund korsar vi nollmeridianen och vi ar oster om meridianen istallet for vasterom som vi varit under de senaste aren.
Vi har precis passerat norr om Shetland och runt om oss snurrar massor av fiskebatar. Vi ar ju inte direkt vana av att ha nagra som helst batar runt oss. De senaste manaderna har vi varit mer eller mindre helt sjalva i vart seglingsomrade. Till detta sa ska vi igenom ett par balten med oljeplattformar i natt. Det ar ju inte sa konstigt med det sa lange vi haller att avstand pa 500 meter sa ska det vara lugnt. Fast det finns lite extra markeringar pa sjortet om non form av sakerhetszon som vi tanker korsa igenom. Vi tanker att de kan ju alltid ropa upp oss och saga till oss om de inte tycker om det. AIS;en ar pa sa det ar ju ingen hemlighet att vi kommer.

Nu ar det bara en natt kvar – och sa ar vi i Norge. Helt offattbart!

Jo, Sattelittelefonen slapper bara igenom 60 tecken om ni anvander formularet pa iridiums hemsida. Vi farstar inte varfor men sa ar det. Bara sa ni vet. Och tyvarr lar inte detta inlagget hamna pa FB heller eftersom FB har andrat sina regler. Jag ska titta pa det nar det hela lugnar ner sig lite. Vi har seglat mycket och lange ett tag nu och ser fram emot att fa ta det lite lugnt pa Utvaer innan vi gar mot Lysefjorden och syster Mettes brygga! Sk om er alla! Snart vi “nastan” hemma 🙂
Kram Liv o Magnus

Bookmark the permalink.

One Response to //WL2K 180806 Halvvags till Norge fran Faerorana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *